9 moduri ușoare de a fi plătit pentru a tasta online

By Andjela | Jun 30 2022

Nu este un secret pentru nimeni că internetul ne-a schimbat complet viața. Nu este vorba doar despre abundența de informații. Aveți și posibilitatea de a lucra online. De fapt, mulți oameni de toate vârstele și mediile au devenit freelanceri. Și da, este posibil să faci un venit decent scriind sau chiar tastând online. Deci, cum poți fi plătit pentru a scrie online?

Ei bine, există de fapt multe moduri diferite. Dacă cauți o modalitate de a-ți pune cunoștințele în valoare monetară reală, ai noroc. Sigur, nu este ca și cum vei avea numerar care curge chiar în momentul în care începi să lucrezi. Este nevoie de timp, efort și experiență pentru a ajunge acolo. Dar este departe de a fi o sarcină imposibilă să devii un freelancer care câștigă din scris sau tastând lucruri simple.

Dar probabil că vă întrebați cum ar trebui să începeți. Nu vă faceți griji, vă vom ajuta oferindu-vă cele mai simple modalități de a începe să câștigați bani tastând online. Aici veți găsi cei plătiți pentru a scrie concerte online.

Upwork

Sigur, există o mulțime de platforme orientate spre freelance astăzi. Dar Upwork trebuie să fie cel mai divers. Există orice, de la simple locuri de muncă de introducere a datelor și până la cercetări științifice avansate despre el. A fost fondată inițial în 1999 sub numele de Elance. Schimbându-și proprietarul, acum găzduiește 14 milioane de utilizatori din întreaga lume. Indiferent dacă vrei de lucru sau cauți pe cineva care să facă lucrurile pentru tine, Upwork este locul potrivit.

În timp ce suntem la asta, există o mulțime de lucruri de tastare și scris pe care le poți face. Cele mai simple modalități includ efectuarea de lucrări precum transcrierea audio și introducerea simplă a datelor. Desigur, fiind o platformă mare, este nevoie de timp pentru a obține primul concert plătit decent. Dar odată ce ai pus lucrurile în mișcare, nu te vei opri. Mulți oameni îl folosesc ca singura lor sursă de venit.

Freelancer

Similar cu Upwork, Freelancer are, de asemenea, nenumărați clienți și liber profesioniști în baza sa de utilizatori. Și aceasta include și diverse domenii, care includ și joburi de tastare. Deși Upwork are o mulțime de urmăritori, unii freelanceri și clienți preferă Freelancer în detrimentul lui. Este foarte ușor să filtrezi locurile de muncă oferite în funcție de preț.

Acestea fiind spuse, s-ar putea să vă ia ceva mai mult timp pentru a începe lucrurile pe Freelancer. Cu toate acestea, se plătește până la urmă. În medie, tarifele sunt considerabil mai mari în comparație cu Upwork. Aceeași categorie de joburi este mai profitabilă pe Freelancer. Dar va trebui totuși să dovediți că aveți suficiente abilități.

Datele actuale arată că Freelancer are un total de 50 de milioane de utilizatori. Sunt o platformă destul de mare, dar există avantaje și dezavantaje în funcție de locul de unde vii. Oricum ar fi, merită să verificați dacă doriți să câștigați tastând online.

Daily Transcription

Cu toate acestea, a avea o platformă cu prea multe locuri de muncă diferite ar putea să nu funcționeze pentru unii. Dacă ești foarte specializat, derularea la nenumărate oferte de muncă poate fi enervant. Deci, de ce nu verifici Daily Transcription?

Lucrările se concentrează în mare parte pe transcriere și crearea de subtitrări. Deși engleza este cea mai comună, există lucruri și în alte limbi. Freelanceri din întreaga lume pot aplica la acesta. Aceasta este una dintre cele mai simple alegeri pentru cei care se pricep la munca de transcriere.

Dar Transcrierea zilnică nu este ca platforma ta obișnuită. Sunt o companie specializată în transcrierea audio și externalizează munca liber profesioniștilor. Nu sunt ca serviciul dvs. clasic de freelancer, care acționează ca un „intermediar”.

GoTranscript

Dacă sunteți în căutarea unor modele similare de funcționare, GoTranscript este o altă alegere excelentă. Cu sediul în Marea Britanie, oferă lucrări de transcriere și traducere oricărui freelancer. Ceea ce este interesant la GoTranscript este transparența companiei. Sunt foarte deschiși în privința tarifelor lor. Și vei ști imediat cât ești plătit pentru munca de transcriere.

Dacă ești traducător, aceasta este una dintre cele mai simple moduri de a câștiga bani online. De asemenea, este foarte ușor de utilizat dacă sunteți transcriptor. În momentul scrierii acestui articol, rata lor minimă este de 0,72 USD pe un minut de audio. Ar trebui neapărat să-l verifici.

Amazon Mechanical Turk

Amazon’s Mechanical Turk este un concept foarte interesant. Cunoscută și sub denumirea de „mTurk”, compania îl etichetează drept „sarcini de inteligență umană” sau „HIT”. În esență, locurile de muncă de aici includ chestii de introducere a datelor sau transcripții ale fișierelor audio. Acestea sunt sarcini care nu sunt potrivite pentru mașini, dar sunt mult mai ieftine dacă angajați freelanceri.

Acestea fiind spuse, nu veți câștiga foarte mult făcând sarcini individuale prin Mechanical Turk de la Amazon. Dar întotdeauna există de lucru și o puteți adăuga în timp. În plus, aceste sarcini sunt de obicei ușor de realizat și nu necesită mult timp. Este alegerea perfectă pentru un concert secundar pentru a câștiga niște bani în paralel.

Ceea ce face acest sistem este cunoscut sub numele de „crowdsourcing”. Sarcinile oferite prin platformă sunt destul de ușor de realizat. Nu te poți aștepta să devii bogat prin ea, dar este totuși o modalitate bună de a-ți spori veniturile.

AccuTran Global

Venit din Canada, AccuTran Global este un alt serviciu care se concentrează pe transcriere. Sunt implicate, de asemenea, unele editare și transcriere în timp real. Există din 2002, așa că sunt destul de fiabile.

Dar pentru a ajunge pe platforma lor și a începe să lucrezi, mai întâi trebuie să faci un test. Acest lucru este doar pentru a dovedi că puteți scrie cu o viteză minimă de 60 de cuvinte pe minut. Aceasta nu ar trebui să fie o problemă, mai ales pentru transcripții.

De asemenea, sunt deschiși în privința plăților lor. Tarifele de pornire sunt fie de 0,004 USD pe cuvânt, fie de 0,4 USD pe un minut de audio. Acest lucru depinde de tipul de sarcină și de proiect pe care îl obțineți. De asemenea, ar trebui să lucrați în software-ul lor specializat de transcriere. Singurul dezavantaj este că acceptă numai sistemul de operare Windows 10.

Babbletype

După cum spune declarația oficială de pe site-ul lor, Babbletype caută mereu noi freelanceri. Dar sunt încă foarte selectivi. Concentrându-se pe transcripții și traduceri, acestea vă vor testa abilitățile de limbă, de ascultare și de tastare. Au nevoie de niște standarde, dar nu este atât de greu să obții un concert plătit pe Babbletype.

Au un ghid complet despre cum să aplice și nu vor lăsa pe oricine să intre acolo. Dar dacă te angajezi ca freelancer după procesul de recrutare, vei putea câștiga suficient pentru a trăi. În plus, este, de asemenea, o alegere bună pentru un venit pe lângă.

Oferă un tarif minim de 0,4 USD pe un minut de transcriere audio. Și au, de asemenea, multă muncă pentru oricine, așa că vei putea câștiga suficient.

Clickworker

Pe lângă faptul că are unul dintre cele mai tari nume de pe internet, Clickworker este o altă modalitate excelentă pentru ca oamenii să câștige online. În multe privințe, este similar cu serviciul Mechanical Turk de la Amazon. Există o mulțime de locuri de muncă interesante de „inteligență umană” acolo. Multe dintre chestii implică, de asemenea, tastarea, mai ales chestii de introducere a datelor.

Ceea ce este grozav este că, cu cât lucrezi mai mult, cu atât îți sunt oferite mai multe sarcini noi. În acest sens, putem spune că este progresiv. Și cu cât obțineți un scor mai bun, veți avea mai multe lucruri la care să lucrați.

În opinia noastră, Clickworker este cea mai bună alegere pentru a câștiga niște bani în paralel. Nu este mult, dar aceste sarcini sunt ușoare și nu vă iau prea mult timp și atenție. Dar dacă te dovedesci că ești bun la asta, există modalități de a fi promovat.

Deveniți un freelancer independent

Cu toate acestea spuse, probabil că vă întrebați de ce nu ați deveni pur și simplu un freelancer independent. Ei bine, acesta este de fapt un lucru pe care mulți oameni îl urmăresc în aceste zile. Ține cont de faptul că nu există aproape nicio șansă să poți începe așa imediat.

Pentru a începe, mai întâi va trebui să obțineți o altă experiență. Cel mai bun mod de a intra în lumea de a fi un freelancer independent este să începeți cu unele dintre platformele menționate mai sus. Freelancer și Upwork sunt probabil cea mai bună cale de a merge.

După un timp, vei intra în contact cu mai multe persoane. Și prin cuvânt în gură, veți obține clienți noi. Principalul lucru aici este încrederea. Trebuie să achiziționați o bază de clienți despre care știți că va fi dispus să vă plătească direct în contul dvs., PayPal sau orice alt serviciu. În același timp, clientul trebuie să aibă încredere în tine, știind că vei livra lucrarea la timp.

De asemenea, va trebui să rezolvi lucrurile din punct de vedere legal. În funcție de locul de unde vii, există cu siguranță modalități legale de a retrage bani și de a plăti taxe. Acest lucru este extrem de important de știut, chiar dacă vorbim despre sarcini simple de tastare.

Este important să ai răbdare

Dar indiferent cu ce te hotărăști să mergi, va trebui întotdeauna să ai răbdare. Este posibil să câștigi bani online. Dar este nevoie de experiență și încercări și erori pentru ca lucrurile să meargă.

Dacă doriți sfatul nostru, acele tipuri de sarcini „inteligență umană” sunt cea mai ușoară modalitate de a începe să câștigați bani. Acestea includ plata pentru a scrie joburi online. Nu vă așteptați să vă îmbogățiți făcându-le, dar pot fi totuși o modalitate grozavă de a câștiga ceva printr-un concert secundar.

Pentru alte sfaturi despre lucrul de acasă, nu ezitați să vizitați această pagină.