Online pengeproduktionssvindel – Hvordan genkender og undgår jeg dem?

By Andjela | Jun 30 2022

Som du måske ved, er internettet som et dobbeltkantet sværd. På den ene side åbnede det muligheder for kommunikation og underholdning. Vi vil sige, at den største fordel er, at du nu kan tjene penge hjemmefra. Eller stort set hvor som helst, hvor du har en internetforbindelse. Men på den anden side er svindel med online penge at skabe en reel trussel. Det er altid vigtigt at vide, hvordan man genkender og undgår dem.

Online-svindel har eksisteret siden Internets tidlige dage. Ligesom alt andet er de kun blevet bedre gennem årene. Selv dem, der arbejder online, og som står bag computeren det meste af tiden, kan blive narret. Dette er grunden til, at du bliver nødt til at informere dig selv om problemet. Når alt kommer til alt, vil du ikke være offer for en fidus.

I denne korte vejledning undersøger vi svindel med online-penge. Vi får se, hvordan de fungerer, og hvordan du kan genkende dem. Vi gennemgår også nogle af eksemplerne og ser, hvordan de fungerer i praksis.

Det ultimative mål her er din sikkerhed. Beskyttelse af dine private oplysninger og dine aktiver er prioriteret her. Uanset om du vælger at tjene penge online med betalte undersøgelser eller ved at starte en dropshipping-forretning, skal du være meget forsigtig.

Anerkender svindel med online-penge

Som nævnt bliver disse svindel bedre og bedre. Det bliver undertiden svært at få øje på dem. Der er dog nogle ting, der gør dem indlysende:

  • Når du klikker på linket, fortæller din browser dig, at din forbindelse er usikker. Dette er et kæmpe rødt flag.
  • Kontroller altid “lås” -ikonet i browseren. Hvis webstedet er sikkert, vil det have “https” i begyndelsen af ​​linket. Der vil også være “lås” -ikonet.
  • Stol ikke på websteder, der konstant lægger pop op-vinduer. Og hvis et websted er troværdigt, og de vises, skal du ikke klikke på noget i pop op-vinduet.
  • Webstedet ser bare for “prangende” ud.
  • Hjemmesiden har skøre tilbud, som “gør ingenting og tjen penge bare ved at ansøge her.”
  • Tilbuddet inkluderer en vanvittig mængde penge. Eksempel: “Tjen $ 10000 pr. Uge ved at sidde derhjemme.”
  • En e-mail fra en ukendt afsender giver dig penge.
  • Et websted beder dig om at placere dine loginoplysninger på sociale medier til en tilfældig triviel tjeneste.
  • Linknavnet ligner et berømt websted, men det er det ikke.

Dette er selvfølgelig kun nogle af eksemplerne og de røde flag. Kort sagt, stol aldrig på underlige websteder og e-mails fra ukendte mennesker. Men for at forstå dette emne bedre, vil vi udforske nogle af eksemplerne.

Eksempler på online-tjene penge

Phishing

Den såkaldte “phishing” er et af de ældste tricks i bogen. Ordet er en bevidst stavefejl af “fiskeri”. Nogen vil bede dig om at indtaste loginoplysninger til din e-mail eller sociale medier. Den mest almindelige måde at distribuere phishing-svindel på er via e-mail.

E-mailen kommer normalt fra en person, du kender. Det inkluderer et link, og hvis du klikker på det, føres du til et usikkert sted. Denne webside beder muligvis om loginoplysninger til Gmail, sociale medier eller andre tjenester. Og det vil alle se ret overbevisende ud.

Selvom en e-mail er fra en kendt person, skal du aldrig klikke på noget, hvis det ser mistænkeligt ud. Den person er faldet for fidus og har hacket deres e-mail. Flykaprerne sender nu den samme fidus-e-mail fra deres adresse. Bortset fra e-mails spredes phishing-svindel gennem sociale medier og messaging-platforme.

En af de almindelige phishing-meddelelser inkluderer “hej tjek dette billede af dig.” Men når du klikker på linket, bliver du taget ned i et kaninhul. Til sidst vil det bede om dine loginoplysninger for sociale medier.

Phishing kan også komme i mange forskellige former. Vær altid forsigtig, når du logger ind på enhver tjeneste. Se på linket. Nogle gange kan det se det samme ud, men det er det ikke. For eksempel kan de bruge et andet domæne eller bogstaver “rn” i stedet for “m”.

Den “nigerianske prins” e-mail-fidus

Den såkaldte “nigerianske prins” fidus er også en af ​​klassikerne. Faktisk er det blevet populært, efter at mange mennesker har latterliggjort det. Men på trods af at det er tilsyneladende naivt, fungerer tricket stadig.

Svindlen fik sit navn til indholdet af e-mailen, som den normalt kommer med. Der er selvfølgelig andre variationer. Men det fremhævede ofte en person, der introducerer sig selv som en “nigeriansk prins.”

Denne person siger, at du på en eller anden måde er en efterfølger til en massiv formue. Eller de giver et tilsyneladende uimodståeligt tilbud og beder dig om at hjælpe dem. De beder dig enten om at sende dem et foto af dit pas eller bare sende dem penge. Til gengæld sorterer de alle de juridiske ting, og du bliver millionær.

Googles algoritme er let at finde ud af det som en fidus. Ikke desto mindre ser metoden stadig ud til at fungere, da disse e-mails er en almindelig begivenhed.

Det virker latterligt, men der er en egentlig person, der svarer på disse e-mails. Dette får det til at virke mere ægte, og dermed falder folk for det.

“Arbejd hjemmefra” svindel og websteder, der tilbyder nemme penge

Hvis du ofte er på Facebook, har du set disse kommentarer. De er også til stede på masser af blogs og nyhedswebsteder. Selv en uklar webside har disse.

I det væsentlige vil du se en profil, der ser ægte ud, og de sender en kommentar med et link. Kommentaren siger normalt, hvordan du kan tjene en masse penge, der arbejder hjemmefra. Beløbet er normalt latterligt højt og overstiger ofte $ 10000 pr. Uge.

Der er også et link tilføjet til kommentarerne. Men det har tilføjet mellemrum, som du bliver nødt til at fjerne, inden du indtaster adressen. Hvis du går til dette websted, kan du se brugerens “udtalelser” om, hvordan tjenesten ændrede deres liv. Du kan ansøge, men du skal først betale et bestemt beløb for “formodet læringsmateriale.”

Den nederste linje her er ikke at kopiere og indsætte ikke-betroede links i din browser. Klik kun på ting, der er legitime.

Shopping-svindel

Shopping-svindel er ret ligetil. Ideen er at få folk til at betale for et produkt, der aldrig når ud til kunden. Hvis du finder en lille uafhængig onlinebutik, skal du være forsigtig.

Disse tilbud kommer normalt via e-mail eller via sociale medier. Men du kan også grave disse websteder op gennem Google-søgning. I de fleste tilfælde tilbyder de luksuriøse ting til en latterligt lav pris. Og når du går til køb af produktet, fører linket dig til et tredjeparts e-handelswebsted.

De vil bede om en betaling, normalt debetkortoplysninger. Det er her, tingene bliver vanskelige. Hvis du giver dine kortoplysninger til en fidusbutik, kan de potentielt stjæle alle dine penge.

Cryptocurrency-svindel

Vi ved alle, hvor rentabel handel med kryptokurrency kan være. Og når der er potentiel fortjeneste, er der svindel. De mest almindelige svindel er med Initial Coin Offerings eller ICO. Teknisk set får du med din investering en andel i virksomheden. Og du får også poletter eller mønter.

I et stykke tid kan du få noget overskud. Men disse svindlere holder de fleste mønter og dikterer prisen. Kort sagt, du investerer og taber.

Der har været virksomheder, der kombinerede krypto med Ponzi-ordninger. Den mest berømte er BitConnect.

Hvis du ikke er uddannet om kryptokurver, skal du ikke handle dagligt. Du kan have besparelser i Bitcoin eller andre berømte valutaer. Men hold dig væk fra alt andet, hvis du ikke ved, hvad du laver.

Falsk antivirus- og anti-malware-software

Denne er ret almindelig. Hvis du er en hyppig internetbruger, har du bestemt set disse. Du klikker på et link og ser dette underlige websted. Det fortæller dig, at din telefon eller computer er inficeret eller i fare.

Så du downloader denne app, der tilbydes, og installerer den. Men i stedet for at være en anti-malware-app, er det faktisk malware i forklædning. Hvis du får adgang til det via din smartphone, risikerer du endda at få ekstra omkostninger til din telefonregning.

Denne type fidus er normalt rettet mod mindre erfarne internetbrugere. Den såkaldte “boomer” generation er deres mest almindelige målgruppe. Hvis webstedet ser underligt ud og tilbyder at gøre din enhed hurtigere, skal du bare forlade den. Det samme gælder for falske meddelelser, der siger, at din computer er inficeret.

Romantik og dating svindel

Dating-svindel er så udbredt. Bortset fra voksne websteder er de endda til stede på sociale medier. En tilfældig Instagram-profil af en attraktiv kvinde kan følge dig. De kan endda sende en besked. Men hvis du graver dybere, vil du indse, at deres billeder er stockfotos. Derudover er deres tilhængere for det meste falske, hentet fra “klikfarm”.

Hvis de kontakter dig, vil de enten bede om at følge et link eller om at hjælpe dem. Uanset hvad der er tilfældet, stol aldrig på dem.

Hvis du ikke er sikker, skal du bare ikke klikke på den

De fleste af disse svindel er afhængige af din nysgerrighed. Men selvom noget virker så attraktivt, betyder det ikke, at du skal klikke på det. Når du føler, at noget er slukket, skal du bare ikke gå videre. Og hvis du ikke er sikker, kan du altid bede om andres mening.