Cum să începi un blog de succes în 9 pași?

By Andjela | Jun 30 2022

Știi ce este minunat în zilele noastre? Puteți avea un venit constant și puteți fi independent (și iată cum). Și totul este posibil fără investiții majore. De exemplu, poți oricând să începi un blog. Cu toate acestea, există un lucru important de reținut. Trebuie să începi un blog de succes, nu orice blog.

Aici lucrurile s-ar putea să devină puțin sensibile. Oricine poate începe să scrie lucruri aleatorii. Și oricine îl poate posta pe diverse platforme gratuite. Deși nu toată lumea poate face totul să funcționeze. Nu oricine îl poate transforma într-o mașină de făcut bani. Sunt lucruri pe care trebuie să le înveți înainte să te aventurezi în asta.

Desigur, totul nu va funcționa dacă nu ești bun la ceea ce scrii. Și șansele sunt mult mai mari dacă ești pasionat de asta. De fapt, acesta este un bilet de intrare. Fără el, este greu să faci totul să funcționeze.

Dar dacă aveți această parte acoperită, este timpul să o duceți la nivelul următor. Da, este posibil să câștigi din blogul tău și chiar să câștigi existența. În primul rând, va trebui să urmați acești pași.

Pasul 1: Descoperă-ți obiectivul blogului

Chiar de la început, trebuie să știi despre ce va fi blogul tău. Și trebuie să ai măcar o viziune oarecum definită despre asta. Ar trebui să se pună accent pe un anumit subiect sau pe o sferă de subiecte. Pe scurt, ar trebui să te gândești la tema blogului tău. Și, indiferent care ar fi punctul central, ar trebui să fii bun la ceea ce scrii. Dacă nu ești bun la ceea ce intenționezi să scrii, atunci fă-ți cercetări.

Înțelegerea acestei părți poate fi mai dificilă decât pare. Problema este că, cel mai probabil, există nenumărate bloguri pe același subiect. Dar, în același timp, ar trebui să găsești și o modalitate de a-l face unic. Dar asigurați-vă că nu vă lăsați duși, ca să spunem așa. De exemplu, dacă lucrurile devin prea ciudate, s-ar putea să-ți sperii publicul potențial.

Fără o concentrare, s-ar putea la fel de bine să uiți de a avea un blog. De fapt, nu are rost să ai unul dacă nu știi despre ce să scrii.

Pasul 2: Cunoaște-ți publicul țintă

În timp ce suntem la asta, ar trebui să fii familiarizat și cu publicul țintă. Chiar dacă ești bun la ceea ce ai acoperit, asta nu garantează succesul blogului tău. Trebuie să știi despre ce dorește să citească publicul tău potențial.

Publicul tău este componenta esențială. Fără el, nimic nu ar fi posibil. La urma urmei, succesul blogului tău depinde de el.

Rețineți că nu totul este vorba de cantitate. Sigur, este întotdeauna mai bine să ai mai mult. Dar este mult mai bine să ai oameni care sunt dispuși să interacționeze cu blogul tău. Acest lucru aduce mai mult potențial pe termen lung. Și, cu urmăritori dedicati, vei putea câștiga existența din asta. Dar vom ajunge la asta.

Pasul 3: Testează apele cu o platformă de blog gratuită

Înainte de a merge mai departe, cel mai bine este să-ți perfecționezi abilitățile pe o platformă gratuită de blogging. Întotdeauna este mai bine să testați lucrurile înainte de a intra în ea complet. Din fericire, există o mulțime de acestea. Nu este atât de greu să începi un blog real în zilele noastre. Tot ce trebuie să faci este să te înscrii și ești gata!

Pasul 4: Cumpărați un domeniu adecvat

Sigur, a face totul gratuit este minunat. Și nu este nevoie de mai mult decât să vă înscrieți. Cu toate acestea, dacă doriți un blog de succes, atunci ar trebui să cumpărați un domeniu. În caz contrar, aproape că nu ai nicio șansă să o faci mare.

Primul lucru pe care va trebui să-l faceți este să vă gândiți la numele de domeniu. Și aici lucrurile pot deveni destul de dificile. Este greu să găsești un domeniu potrivit. Sunt șanse ca numele de domeniu pe care îl aveți în vedere să fie luat. Va trebui să fiți creativ aici și să veniți cu alternative. În unele cazuri, va trebui să schimbi abordarea pentru construirea noului tău brand.

De asemenea, trebuie să rețineți că unele domenii costă mai mult decât altele. Chiar și cele care nu sunt luate pot fi mai scumpe de obținut. Și cele care sunt luate sunt de obicei destul de bune și se vând pentru sume astronomice. Dar asta e cu totul alta poveste.

În orice caz, va trebui să plătiți pentru domeniul dvs. în fiecare an. Dar acest lucru nu ar trebui să fie atât de scump în majoritatea cazurilor.

Pasul 5: Găsiți o platformă de găzduire potrivită

În afară de un domeniu, va trebui să aveți o platformă de găzduire adecvată. Aici vor fi stocate toate datele și fișierele site-ului dvs. web. Dacă găzduiești un blog obișnuit, poți merge cu orice platformă. Căutați soluții mai ieftine, dar de încredere.

Dacă intenționați să încărcați videoclipuri sau fișiere mai mari, atunci veți avea nevoie de ceva serios. Dar nu este deloc nevoie de asta. Pentru videoclipuri, puteți utiliza oricând YouTube sau orice altă platformă de găzduire video. Și pentru fișiere mai mari, aveți Google Drive sau Dropbox.

Rețineți că va trebui să plătiți pentru găzduire în fiecare lună. Cele mai ieftine opțiuni de găzduire sunt de obicei în jur de 5 USD.

Pasul 6: Scrieți conținut captivant și semnificativ

Și acum ajungem la conținut, partea principală a fiecărui blog. Este de la sine înțeles că conținutul tău trebuie să fie bun. Da, probabil ați auzit asta de un milion de ori. Dar nu există altă modalitate de a-ți construi sau de a-ți menține publicul pe ea.

Indiferent de subiect, avem o concurență dură în aproape toate domeniile. Indiferent despre ce ai scrie, trebuie să-ți cunoști lucrurile. Și trebuie să-l scrii într-un mod accesibil.

Pasul 7: Construiește-ți marca

După aceasta, ar trebui să te gândești și la construirea mărcii tale. Nu este vorba doar despre identitatea ta vizuală, ci și despre cât de bine funcționează cu conținutul tău. Designul site-ului, logo-ul și articolele ar trebui să aibă sens.

Ar trebui să cauți inspirație în alte bloguri similare. De exemplu, dacă scrieți despre jocuri, consultați alte bloguri de jocuri și tehnologie. Nu le fura stilul și conținutul. Căutați doar modele și idei generale. Și apoi gândiți-vă la ce puteți face diferit pentru a fi unic în timp ce rămâneți în stil.

Pentru blogurile mai mici, este de obicei să fie mai „personal”. Scrie sincer din perspectiva ta. Folosește-ți numele și identitatea și ai o abordare practică. Puncte bonus dacă ai pozele tale originale.

WordPress facilitează acest proces. De asemenea, puteți utiliza modele și teme gratuite pentru aceasta. Cealaltă opțiune include angajarea unui dezvoltator pentru a vă construi site-ul de la zero. Dar asta ar fi scump.

Pasul 8: Gândiți-vă la regulile Google

Ne place sau nu, suntem cu toții dependenți de Google. Aceasta vine cu părțile sale bune și părțile rele. Partea bună este că Google penalizează conținutul furat. Nimeni nu poate copia și lipi ceea ce ai scris și se poate aștepta să facă mai bine decât tine. Și același lucru este valabil și pentru tine. Deci, aveți conținut original.

Dar partea proastă este că lucrurile se complică adesea. În plus, nimeni nu poate ști pe deplin ce face algoritmul Google. Ar trebui să urmați regulile SEO de bază. În afară de textul în sine, alte lucruri nu ar trebui să fie furate. Folosiți fotografii de stoc fără drepturi de autor sau luați-vă propriile, dacă este posibil.

În plus, Google preferă acum un conținut mai autentic la persoana întâi pentru bloguri. Perspectiva la persoana întâi face mult mai bine decât postările de blog rescrise. Deci trecerea testului Copyscape nu mai este minimul necesar.

Toată chestia asta poate deveni puțin dezordonată. Puteți consulta unele dintre cele mai importante reguli din această locație.

Pasul 9: Opțiuni de generare de bani

Și, în sfârșit, ar trebui să găsești o modalitate de a-ți monetiza blogul. Acesta este scopul final. Din fericire, există o mulțime de modalități de a face acest lucru. Puteți aplica pentru programul Google AdSense și puteți câștiga bani din reclamele Google. Puteți, de asemenea, să intrați în orice program de afiliere a unui retailer online. Amazon este destul de popular pentru asta. Cu toate acestea, există o mulțime de alte opțiuni, în funcție de obiectivul blogului tău.

Și există și alte metode. Puteți folosi site-ul dvs. pentru promoții și puteți taxa pentru serviciu. De asemenea, puteți vinde produse prin dropshipping. Dar pentru ca acest lucru să funcționeze, mai întâi va trebui să-ți dezvolți blogul și asta necesită timp. Acesta este motivul pentru care cea mai bună opțiune pentru un nou blog este să mergi cu Google AdSense și programul de afiliere Amazon.

Rețineți: nu există o modalitate certificată de a începe un blog de succes

Da, poate suna ca un clișeu. Dar fiecare blog este unic. Sau, cel puțin așa ar trebui să fie. Acestea fiind spuse, nu există o modalitate sigură de a începe un blog de succes. Pe de altă parte, există modalități dovedite de a face bani online fără experiență.

Puteți încerca să copiați complet stilul blogului altcuiva. Dar nu există nicio garanție că blogul tău va avea succes.

Poate suna ca ceva ce ai mai auzit de sute de ori înainte. Dar blogul tău trebuie să fie autentic. Acesta este biletul de intrare. Fără această parte, îți va fi greu să ai un blog de succes. Ar fi posibil unul mediocru. Dar este puțin probabil să faci ceva mai bun decât atât.

Pe lângă faptul că știi cum să începi un blog de succes, există și alte lucruri care te pot ajuta să câștigi bani online. Dacă vă întrebați ce ar putea fi, faceți clic chiar aici.