Cum să câștigi bani din streaming – Ghidul final

By Andjela | Jun 30 2022

Streamingul live a câștigat popularitate în rândul tinerei generații. Creând astfel noi moduri de a câștiga bani din streaming. Cea mai semnificativă schimbare în ceea ce privește utilizarea rețelelor sociale a fost în forma de conținut.

O creștere semnificativă a interesului pentru conținutul video a schimbat publicitatea online pentru afaceri. Campaniile video promoționale au mai mult succes decât alte formate.

Este deja clar că Facebook și YouTube sunt lideri cu conținut video. Platformele de social media încorporează formate de streaming video în opțiunile lor de vizibilitate.

Jocurile online sunt foarte populare în rândul persoanelor care petrec mai mult timp pe telefoane și computere. Nu este surprinzător că „jucătorii” au preluat mai devreme practicile de streaming live. Dintre toate platformele, Twitch este cea mai populară.

Majoritatea utilizatorilor sunt fani ai unei forme de joc video. Deoarece este o aplicație care utilizează majoritatea sesiunilor de streaming live, este o bază excelentă pentru a vă construi audiența. În acest articol, vom prezenta multe modalități de a învăța cum să câștigi bani din streaming.

Ce este Twitch?

Twitch este un serviciu de streaming video live din America. Se concentrează pe streaming live de jocuri video. Include, de asemenea, transmisiuni ale competițiilor sportive, muzică și alt conținut creativ. Cel mai recent serviciu pe care îl oferă este „în fluxuri din viața reală”. Este operat de Twitch Interactive, o subsidiară a Amazon.

Tipuri de utilizatori Twitch

Capacitatea de a face bani din această platformă depinde de tipul de utilizatori. Există trei tipuri principale de focalizare:

  • Utilizatori Twitch zilnic
  • Afiliați Twitch
  • Parteneri Twitch

Surse disponibile de venit

Este destul de clar că nu mulți oameni știu să facă bani din asta. Majoritatea utilizatorilor Twitch zilnici sunt acolo pentru conținut. Asta înseamnă că concurența este mai scăzută. Concurența mai scăzută implică o șansă mai mare de venit.

Majoritatea utilizatorilor zilnici care merg pe Twitch fac cele mai simple activități. Se conectează și urmăresc conținutul platformei lor preferate. Doar puțini oameni pot lua în considerare chiar să câștige bani prin intermediul platformei.

Utilizatorii zilnici ar trebui să ia în considerare posibilitatea de a deveni un afiliat Twitch. Încercați să învățați și să vă îmbunătățiți abilitățile de streaming. Acest lucru vă va ajuta să construiți o bază mare de adepți înainte de a vă gândi măcar să câștigați bani. Strategia efectivă de a începe să câștigi nu depinde de platformă. Acest lucru poate fi aplicat tuturor platformelor sociale care au opțiuni de streaming.

Link-uri afiliate

Acest tip de afacere online este, de departe, cel mai comun mod în care oamenii pot obține un venit pasiv online. Afacerile online fac o sumă semnificativă de bani prin marketing afiliat.

Marketingul afiliat presupune promovarea produselor. Prin obținerea unei vânzări de fiecare dată, câștigați un comision. Agentul de marketing afiliat va oferi link-uri afiliate pentru a vă ajuta să obțineți vânzările. În unele cazuri, aceste link-uri oferă reduceri speciale pentru utilizatori.

Mulți streameri online vor promova anumite tipuri de programe de afiliere. Există și cei specializați în sesiuni de vânzări online în streaming. Dar aceasta este o categorie de afaceri în sine.

Rămâneți fidel conținutului dvs

Un sfat de reținut este să aveți o audiență de streaming care este interesată de produsul/serviciul pe care îl promovați. Jucătorii nu vor fi interesați de cea mai recentă geantă Gucci. Cel mai comun program de afiliere disponibil pe Twitch este Amazon. Există peste un milion de produse pe care agenții de marketing afiliați pot lua în considerare promovarea.

Streamerii de pe Twitch au opțiunea de a prezenta widget-uri cu produse relevante. Odată ce fanii dvs. fac clic pentru a cumpăra conținutul, veți câștiga un comision. Procesul este simplu, dar necesită efort constant și promovare.

Rețineți că conținutul se va vinde cel mai bine dacă este organic. Profilul dvs. nu trebuie transformat într-o platformă promoțională. Fanii te vor urmări pentru tipul de conținut pe care îl creezi și prezența ta online în ansamblu. Numărul acestora va depinde de calitatea și tipul de conținut pe care îl creați. De asemenea, cât de frecvent și de receptiv ești la platformă. Oamenii ar trebui mai întâi să fie distrați și există șanse mai mari ca aceștia să facă clic și să cumpere produsul.

Donații

O a doua modalitate de a obține un venit este popularitatea în creștere. A face donații live pe Twitch, YouTube și chiar TikTok a devenit o tendință comună. În timpul unui stream live există o opțiune pentru telespectatori de a dona bani pentru sprijin.

Pentru a putea accepta donații trebuie să aveți un cont deschis. Utilizarea unui cont PayPal gratuit este un început excelent. Este important să aveți în vedere dacă tipul de cont pentru primirea banilor este compatibil cu platforma. Pentru a fi sigur de acest lucru, este bine să scrieți la Centrul de asistență de pe orice platformă.

Gândiți-vă la noi strategii

Există multe strategii de a face bani din donații online. Una dintre cele mai obișnuite este de a face un obiectiv. De exemplu, puteți seta un obiectiv la 100 USD. Cu cât mai mulți oameni trimit bani, cu atât vei fi mai aproape de obiectiv. Trucul este să-i faci pe oameni să trimită bani după tine.

De aceea este foarte important să lucrăm la creșterea numărului de urmăritori. Cu cât ai mai mulți oameni ca audiență, cu atât sunt mai mari șansele pentru donație. Pentru a câștiga 100 USD pe stream live, este nevoie de 100 de urmăritori pentru a dona un dolar. Rămâneți fidel conținutului dvs., iar oamenii se vor implica mai des.

Sponsorizări

Twitch este o platformă de streaming live care se potrivește multor utilizatori. Printre aceștia, jucătorii activi par să fie în mare parte implicați. Oamenii cărora le place acest tip de conținut vor rămâne într-un flux live în întregime sau în cea mai mare parte a acestuia.

Acest lucru este perfect pentru multe mărci și companii care ar putea beneficia de public. Odată ce o anumită marcă observă că poate fuziona cu publicul unui streamer, te va contacta. Oferirea unei sponsorizări sau a unui link de afiliere este cea mai comună modalitate de colaborare. Într-un fel, conținutul în flux este o versiune live a conținutului video.

Streamingul în direct pare mai natural oamenilor, motiv pentru care se înregistrează o creștere pe internet. Toate platformele de social media au astăzi opțiunea de streaming live. Dacă ne întoarcem la jucători, fiecare companie și marcă din industria IT poate beneficia de un public larg Twitch.

Cooperarea dintre o persoană și o companie are loc în afara platformei. Detaliile unei afaceri sunt confirmate personal, prin apel sau e-mail.

Sursa de venit disponibilă pentru streamerii afiliați Twitch

În funcție de platformă, există multe modalități de a obține un venit sigur ca streamer. De exemplu, pe Twitch trebuie să îndepliniți următoarele condiții:

  • Pentru a avea 8 ore de streaming în ultimele 30 de zile
  • Cel puțin trei vizitatori per flux în ultimele 30 de zile
  • Minim 50 de urmăritori

Odată ce îndepliniți toate aceste condiții, Twitch vă va contacta automat. Odată devenit afiliat, vei putea promova produse de la alte mărci pe canalul tău. Având în vedere concurența densă de pe alte platforme de social media, poate fi o mișcare bună.

Abonamente Twitch

Abonamentele Twitch sunt un exemplu minunat de venit pasiv. În funcție de implicarea publicului dvs., puteți face oferte de abonament. Abonamentele lunare pot costa 4 USD, 9,99 USD sau 24,99 USD. Venitul dvs. lunar din abonament este împărțit la jumătate de Twitch. Cealaltă jumătate merge în felul tău.

Odată ce devii afiliat Twitch, butonul Abonează-te va fi afișat automat. Acest lucru va permite urmăritorilor tăi să se aboneze la canalul tău. Este o mare oportunitate de a crea venituri suplimentare. Dacă oamenii care vă urmăresc să se implice, vă va asigura Abonații pe platformă.

Cum să câștigi bani din streaming pe alte platforme?

Este o credință comună că doar jucătorii câștigă bani din streaming. Există oameni care sunt specializați în realizarea de vânzări online în streaming live în fiecare zi.

Există diferite moduri de a aduna sfaturi. În funcție de platformele care apar streamerii, există:

  • YouTube are sfaturi pentru Super Chat. Acest lucru face profilul lor mai vizibil. Există utilizatori care vor cumpăra Super Stickers. Aceștia câștigă streamerului un comision suplimentar pentru fiecare cumpărare de spectator.
  • Twitch permite spectatorilor să „aclame”.
  • Serviciul de bacșiș al Facebook se bazează pe stele.
  • DLive permite spectatorilor să creeze puncte Lino bazate pe blockchain. Acestea sunt realizate prin interacțiunea cu fluxurile oamenilor. Ele pot fi trimise mai târziu ca cadou.

Este evident că există diferențe între platforme și modul în care acestea încheie ciclul fluxului de bani. Unele au o intersecție cu orice criptomonedă.

Finalizați cercetarea înainte de a încerca să faceți fluxuri de numerar serioase din streaming online. Fă-ți timp și uită-te la felul în care alți oameni o fac.

Deci, cum să câștigi bani din sesiunile de streaming live?

În funcție de tipul de platformă, poți câștiga comisioane. Nu există o strategie perfectă pentru a câștiga bani din streaming.

Pentru a începe, aveți nevoie de un dispozitiv activat pentru internet și de o platformă pentru a începe un flux live. Cele mai populare aplicații de streaming live sunt:

  • Facebook&Instagram Live
  • Twitch TV
  • House Party
  • TikTok.

Suma medie de bani pe care oamenii o pot câștiga este de aproximativ 5-8 USD pe oră. Acum, acest lucru poate să nu pară prea mult. Cu toate acestea, dacă îl combinați cu comisioane, se poate adăuga o sumă decentă.

Pentru cei care nu sunt siguri cum să înceapă, faceți cercetarea. Citiți sfaturile noastre de a face bani pentru a vă ajuta să vă creșteți veniturile online. Există întotdeauna o opțiune de a face sondaje online până când sunteți gata să transmiteți în flux online.