Öğrencilerin yurtlarından para kazanmalarının 9 yolu

By Andjela | Jun 30 2022

Öğrencilerin yan tarafta para kazanmaları için herhangi bir yol veya yol var mı?

Borçlu öğrencinin hüzünlü efsanesini hepimiz biliriz. Ortalama ön lisans derecenizin olumsuz mali durumunu vurgulamanıza gerek yok. Bunu akılda tutarak, hikayeyi mutlu sonla bitecek şekilde döndüreceğiz. Kulağa peri masalı gibi gelmeyecek, bil diye söylüyorum.

Günümüzde, öğrencilerin sadece bilgisayarlarını kullanarak para kazanmalarının birçok yolu var. Bazılarını zaten biliyor olabilirsiniz. Yine de aşağıdaki metni okumalısınız. Bu bile kafiyeli! Her neyse, özlediğiniz finansal istikrarın yollarını size göstereceğiz. Etrafta dolanmak!

#1 Serbest yazar olun

Serbest yazarlık, üniversitedeyken biraz para kazanmanın en basit yollarından biridir.

Bazılarınız bu pozisyonun olağanüstü bilgi veya iyi bir deneyim gerektirdiğini düşünebilir. Gerçek biraz farklı. Yeni başlayan biriyseniz – tek ihtiyacınız olan motivasyon. Ayrıca, elbette, yazma tutkusu. Serbest yazarlık hakkında bilmeniz gereken başka neler olduğunu görelim.

Nereden başlamalı?

Serbest yazar olmak için ne gerektiğini merak ediyor olabilirsiniz. Küçük bir bilgi, hepsi bu. Upwork ve Fiverr gibi siteler yeni başlayanlar için birçok olanak sunuyor. İlk başta müşteri bulmakta zorlanabilirsiniz. Ama sonunda her şey yerli yerine oturacaktır.

Biraz sabra ihtiyacın olacak. Tabii ki yetenek ve sıkı çalışmanın yanı sıra. Doğru müşteriyi bulduğunuzda, çabanızın avantajlarından yararlanacaksınız. Çoğu Upwork/Fiverr kullanıcısı, serbest yazmanın bir öğrenci için ideal bir iş olduğuna dikkat çekiyor.

Bu neden bir öğrenci için ideal bir pozisyon?

Her şeyden önce, çalışma saatlerinizi seçiyorsunuz. Tabii ki, son tarihler olacak ve bunlara uymanız gerekecek. Yine de zamanınızı daha verimli bir şekilde düzenleyebilirsiniz.

Serbest yazarlığı bir kariyer yatırımı olarak da görebilirsiniz. İyi yazma yeteneği, gelecekteki bazı iş başvurularınız için bir zorunluluktur. Bir yan işin sizi nereye götürebileceğini asla bilemezsiniz!

#2 Düzeltme size daha uygun olabilir

Hayır, bu makaleyi sadece edebiyat öğrencileri için yazmadık. Dilbilgisi ve noktalama işaretlerini iyi bilen herkes bu iş için fazlasıyla uygundur.

Zaten sahip olduğunuz becerileri kullanın

Bazı insanlar, diğer insanların materyallerini düzenlemek için doğal bir ihtiyaç duyar. Hepimizin herkesin gramerini düzeltmeyi seven bir arkadaşı var. Önceki cümlede kendinizi tanıyor musunuz? Öyleyse, düzeltme okuması sizin için yurttan çalışmak için mükemmel bir iş olabilir.

Adaylar ayrıntılara dikkat ettiğinde işverenler buna değer verir

Serbest yazarlıkta olduğu gibi, redaksiyon da uzun vadede değerli olacaktır. Ayrıntılara dikkat ederek çalışanların adayları sevdiğini varsayabiliriz. Ayrıca, iş yazışmalarını kolaylıkla halledeceksiniz. Bir sonraki işiniz için kaliteli bir ön yazı göndermek sizin için pek sorun olmayacak.

#3 Sosyal medya yöneticisi – şu anda öyle değilsin

Bu yarı zamanlı iş için, halihazırda kullanmakta olduğunuz becerileri uygulamanız gerekecek. Sosyal medyayı boykot etmiyorsanız, öyle.

Bu seçenek, yandan biraz para kazanmanın harika bir yoludur. Öğrencilerin bir avantajı var çünkü bu iş zamanlarının çoğunu tüketmemeli.

Doğru müşteriyi arayın

İmkanınız varsa, arkadaşlarınız arasından ilk müşterinizi bulmayı deneyebilirsiniz. Ayrıca arama sürecinde size yardımcı olabilirler. Bu, en iyi başlangıç ​​türüdür – sözde sıcak bağlantıları kullanmak.

Ya bu işe yaramazsa?

Her zaman soğuk iş bağlantıları vardır. Daha önce bahsettiğimiz gibi, Upwork veya Fiverr’ı kontrol edin. Ayrıca, sunumunuzla birlikte iyi bir LinkedIn profili işinizi görebilir. Son olarak, hizmetlerinizi tanıtacak bir Facebook reklamı başlatabilirsiniz.

#4 Ücretli çevrimiçi anketler – biraz para kazanmanın eğlenceli ve kolay bir yolu

Sosyal bilimler okuyorsanız, anketlerin nasıl çalıştığını bildiğinizi tahmin ediyoruz. Anket cevaplayarak para kazanabileceğinizi söylesek? Kesinlikle öğrencilerin doğrudan yurt odalarından para kazanma yollarından biri. Ücretli çevrimiçi anketlerin dünyasına daha yakından bakalım.

Anlaşma ne?

Ekonomimizin kısmen tüketici görüşüne bağlı olduğunu söylemeye gerek yok. Normal alıcının zihnine girmek, şirketlerin yapmaya çalıştığı bir şeydir. Bu hedefe ulaşmak için çevrimiçi anketler kullanırlar.

Geniş bir konu yelpazesi hakkında fikirlerinizi paylaşmayı seviyorsanız, bu konu tam size göre. Yine de sabırlı olmanız gerekecek. Neden görelim.

Nasıl çalışır?

Bu tür hizmet sağlayan web siteleri için interneti kontrol edin ve kaydolun. Sağladığınız bilgilere bağlı olarak, belirli bir anketi tamamlamanız için bir davet alırsınız veya almazsınız. Bu yüzden sabırlı olmalısınız. Demografik bilgileriniz belirli şirketleri ilgilendirmeyebilir.

Birini tamamlamak ne kadar uzun sürerse, ödeme o kadar büyük olur.

Farklı hizmet sağlayıcılar, farklı ödeme yöntemleri veya ödüllendirme sistemleri sunar. Bazen ödeme, hediye kartları, indirimler, ücretsiz miller vb. şeklinde gelebilir. Tabii ki, bazen gerçek paradır. Yine de, her iki seçenek de üniversite ihtiyaçlarınızın bir kısmını karşılamak için harikadır.

#5 Grafik tasarımı denediniz mi?

İlk bölümde edebi türlere değindiğimize göre, başka bir şey deneyelim. Öğrenci popülasyonunda bulunan görsel sanatçılara bir şeyler sunsak nasıl olur?

Görsel sunumlar oluşturma konusunda bir beceriniz varsa, bu işten keyif alacaksınız. Doğru becerilere sahipseniz, çok kolay ve ödüllendirici olabilir. Ayrıca, size grafik tasarımın temellerini göstermek için birçok ücretsiz eğitim sunar. Başka bir deyişle, öğrenmeyi geciktirmek için hiçbir bahaneniz yok.

Müşteri bulmak zor mu?

Kesinlikle öyle. Upwork’te profilinizi/portföyünüzü oluşturmak biraz zaman alabilir. Yine de, bunu zirveye yavaş bir yükseliş olarak görebilirsiniz.

Her zaman olduğu gibi, hile sabırlı olmaktır. Bir profil oluşturur oluşturmaz müşteriler akın etmeyecek.

Kendinizi nasıl görünür kılabilirsiniz?

Burada bir strateji önereceğiz. Madem görsel sunumlar yapmakta iyisin, neden kendin için bir tane yapmıyorsun?

Ayrıca, sosyal sermayenizin bir kısmını kullanın. Birinin kaliteli bir grafik tasarımcıya ihtiyacı olup olmadığını öğrenmek için etrafınıza sorun. Muhtemelen ilk konserlerinizi bu şekilde alacaksınız.

#6 Özgeçmiş yazarı – eğer varsa, iyi bir kariyer yatırımı

Burada uzun bir iş tanıtımına gerek olmadığını varsayabiliriz.

Sıcak bir özgeçmiş nasıl yazılır?

Bunun için çok sayıda ücretsiz çevrimiçi atölye var. Bu gerçeği iyi değerlendirin! Kendinize herkesin ihtiyaç duyduğu bir dizi beceri sağlayacaksınız.

Müşteriler kim?

Dediğimiz gibi, herkes. Birçok insan kaliteli bir özgeçmişin nasıl yazılacağını bulmakta zorlanıyor. Yine, küçük işletmenizi tanıtmak için mevcut sosyal sermayeyi kullanabilirsiniz. Kampüste oldukça popüler olma şansın var.

#7 Aranan: arama motoru değerlendiricisi, önceden deneyim gerekmez

Bu aynı zamanda öğrencilerin para kazanma yollarından biridir. Bu pozisyonu daha önce duymamış olma ihtimalin var. Detaylandıralım.

Arama motoru değerlendiricisi kimdir?

Arama sonuçlarının alaka düzeyini değerlendiren veya değerlendiren bir kişi. Kim tahmin edebilirdi ki? Şu anda, bu en çok aranan pozisyonlardan biridir.

Bu işi yapmak için önceden herhangi bir deneyime ihtiyacınız yok. Merak ediyorum, benzer işler var mı? Buraya tıklayın.

Yapılacak çok iş var mı?

Ortalama bir arama motoru değerlendiricisinin çalışma haftası 15 ila 30 saat arasında olabilir. Tabii ki, yatırım yapabileceğiniz zamana bağlıdır.

#8 Sanal işe alım uzmanı – bakalım burada kimin işe ihtiyacı var

Kaliteli hizmet sağlayıcı bulma konusunda iyi misiniz? Bu becerileri iş arayan insanlara uyguladığınızı düşünüyor musunuz? Eğer öyleyse, bu iş tam size göre. Sanal işe alım, öğrencilerin para kazanmanın en popüler yollarından biridir.

Temel bilgiler

Sanal bir işe alım görevlisi, avını LinkedIn’de bulan bir avcıdır. Bunun bir şaka olması gerekiyordu… Her neyse, sanal bir işe alım görevlisi olarak, çevrimiçi iş ilanları yayınlayacak ve LinkedIn’e göz atacaksınız. Orada iş için potansiyel adaylar bulmaya çalışacak ve onlarla iletişime geçeceksiniz.

İş görüşmesi yapacak mıyım?

Muhtemelen ilk telefon görüşmelerinden sorumlu olacaksınız. Daha sonra adaylar, işe alım yöneticileri veya diğer ilgili çalışanlar tarafından ele alınacaktır.

#9 Etkileyici olun

Bir tutkunuz veya iyi olduğunuz bir hobiniz var mı? Sosyal medya becerileriniz iyi mi?

Yukarıdaki her iki soruya da cevabınız EVET ise, influencer olma potansiyeliniz olabilir. Öğrencilerin para kazanma yollarından biri de budur.

Bunu nasıl yapıyorsun?

Sevdiğiniz içerikleri sosyal medya platformlarınızda paylaşmayı deneyin. Tatlı bir noktaya ulaşırsanız, izleyicileriniz yalnızca büyüyecektir.

Peki ya maaş?

Daha sonra, hizmetlerinizi veya ürünlerinizi potansiyel müşterilere satabilirsiniz. Elbette, diğer kişilerin hizmet ve ürünlerinin reklamını da yapabileceksiniz. Her iki seçenek de oldukça iyi ödeme yapıyor.

Hızlı bir geçiş yapalım

Bir şeyi unuttuysanız, bakalım öğrenciler için para kazanma yolları nelermiş. Deneyebilirsin:

  • serbest yazarlık
  • düzeltme
  • sosyal medyayı yönetmek
  • ücretli çevrimiçi anketler
  • grafik Tasarım
  • özgeçmiş yazmak
  • arama motoru değerlendirmesi
  • sanal işe alım
  • etkileyen

Bu kadar, millet. Saydığımız şeylerin en az 1/9’unu seçeceğinizden ve ideal bir yan iş bulacağınızdan eminiz!