Evden çalışırken kullanılacak en iyi üretkenlik araçları

By Andjela | Jun 30 2022

Son yıllarda, uzaktan çalışma uygulaması çoğu insan için yeni normal haline gelmiş gibi görünüyor. Uzaktan çalışma kavramına yakın bir tehdit oluşturan tek terim üretkenliktir. Proje yönetimine görüntülü arama, tüm bu görevler için güvenilir üretkenlik araçları gerekir. Evden çalışırken kullanılacak en iyi üretkenlik araçları nelerdir? Keşfetmek için bir sonraki makaleyi inceleyin!

Gelirinizi artırmak için evden çalışırken kullanabileceğiniz en iyi üretkenlik araçlarını öğrenmelisiniz.

Verimlilik araçlarının önemi

Ortaya çıkan araçlar ve uygulamalar, bu gün ve çağda birçok dijital göçebenin günlük zorluklarını çözmek için var. Bu son işaretler, uzaktan çalışanların teorik olarak yaşadığı ortak sorunlara işaret ediyor:

  • İşe öncelik vermede zorluk
  • Saat dilimi varyasyonları
  • Kötü sağlık uygulamaları geliştirmek
  • Iletişim sorunları
  • Tükenmişlik sendromunun ortaya çıkması
  • Teknolojideki aksaklıklar ve gecikmeler

Verimlilik sorunları yaşamaktan nasıl kaçınılır? Uzaktan çalışırken iş-yaşam dengesi nasıl korunur veya sağlıklı kalınır? İşte tam da bu noktada gelişmiş üretkenlik araçları devreye giriyor!

Uzaktan çalışma uygulamalarının artmasıyla birlikte para kazanabileceğiniz daha basit işler var. Örneğin, çevrimiçi anketler yazarak para kazanabilirsiniz, bir göz atmayı düşünün!

Üretkenlik araçlarının türleri

Her üretkenlik aracının amacı vardır. Bu konuyla ilgili olarak çeşitli üretkenlik araçlarına dikkat çekmeye değer:

  • Proje Yönetimi. Yöneticiler, ekipler ve bireyler için görevlerini hazırlamaları ve düzenlemeleri için araçlar.
  • Toplantıları planlamak. Ekip oluşturma ve görüntülü aramaları planlarken tüm gereksiz karışıklıklardan kaçının.
  • Zaman takibi. Bu özel uygulamalar, farklı görevlerde ne kadar zaman harcandığını takip etmeye yardımcı olmak için mevcuttur.
  • Takım iletişimi. Uzaktan iletişimin herhangi bir engel olmadan devam etmesini sağlamak için mesajlaşma ve e-posta araçları mevcuttur.
  • Odaklama uygulamaları. Mevcut göreve odaklanmanızı sağlamak için, daha fazlasını yapmanıza yardımcı olun ve hemen işi bitirin.
  • Ekran paylaşımı. Ekran paylaşım uygulamaları, işi halletmek için cihazınızda bir ekran paylaşmayı zahmetsiz hale getiren uygulamalardır.
  • Uzaktan erişim uygulamaları. Uzaktan erişim uygulamaları, diğer cihazlara erişmenize ve bunları yönetmenize yardımcı olur. Ayrıca, yol boyunca teknik destek sağlamaya ve görevleri tamamlamaya yardımcı olurlar.

Proje yönetimi araçları

Proje yönetimi uygulamaları ile ekibinizin ilerlemesini, ödevlerini ve teslim tarihlerini takip edebilirsiniz. Proje yönetimi uygulamaları kesinlikle ekibinizin üretkenliğini artıracaktır!

Trello

Bu uygulama kullanıcı dostudur ve post-it notları olan sanal bir yazı tahtası gibi çalışır. Trello, programınızı ve görevlerinizi ayarlamak için mükemmeldir. Ayrıca, kullanımı basit ve tamamen ücretsizdir. Karmaşık görevler için kullanmak üzere çeşitli panolar oluşturabilirsiniz. Trello, ekip üyelerine kart atamanıza, hedef tarihler belirlemenize ve dosya eklemenize olanak tanır. Etkileyici özelliklerinden biri, kartın eskimesidir. Bu özellik, Trello kartlarının herhangi bir kullanım belirtisi yoksa kaybolmasını ister. Trello, iOS ve Android kullanıcıları tarafından kullanılabilir.

Asana

Trello’yu sevdiğinizi varsayarsak, ancak görevleriniz üzerinde düşünmek için daha fazla yöntemi olmasını dilerseniz, ardından Asana’ya bakın. Asana, projeleri yönetmek için kullandığımız, kullanımı kolay bir görev yönetimi aracıdır. Projenizi oluşturduktan sonra pano görünümünde, liste görünümünde, zaman çizelgesi görünümünde ve takvim görünümünde görünür. Ek olarak Asana, hedef tarihler atamanıza, ödevler hakkında yorum yapmanıza ve dosya eklemenize olanak tanır. Son olarak, en fazla 15 üyesi olan ekipler Asana’yı ücretsiz olarak kullanabilir. Bunun üzerindeki herhangi bir şey, ayda 10,99 ABD doları arasında değişen bir plan gerektirir.

Podio

Bu, projeleri yöneten ortalama ve büyük ölçekli ekipler için öne çıkan bir uygulamadır. Podio’nun benzersiz özelliği, CRM ve sosyal ağlar gibi ekstra entegrasyonların olmasıdır. Dört ayrı plan vardır: Free, Basic (ayda 9 ABD Doları), Plus (ayda 14 ABD Doları) ve Premium (ayda 24 ABD Doları).

Notion

Blogger veya yazar mısınız? Bu uygulama, yazarlar ve blogcular için mükemmel bir seçimdir. Rapor yazmak, not almak ve elektronik tablolar oluşturmak için kullanabilirsiniz. Bu araç, günlük iş uygulamalarınızı bir araya getirir. Kavram, sayfalardan ve veritabanlarından oluşur. Her sayfaya metin, bağlantı, fotoğraf vb. içerik ekleyebilirsiniz. Notion’ın Android, iOS, Mac ve Windows için kullanılabildiğini unutmayın.

Monday.com

Pazartesi.com, erişilebilir bir arayüze ve değerli proje görselleştirme araçlarına sahiptir. Bu proje yönetimi yazılımı ayarlanabilir. Ayrıca, görevlerinizi düzenlemek için basit bir yol sunar. Trello gibi, panolarınızı oluşturabileceğiniz şema şablonları vardır. Harita görünümü ve takvim görünümü gibi birçok görüntüleme seçeneği vardır. Başlangıç ​​fiyatı, kullanıcı başına aylık 8 ABD dolarıdır.

Toplantı araçları zamanlama

Toplantıları planlamak oldukça zaman alıcı olabilir. Yine de bu planlama uygulamaları, tüm toplantılarınızı düzenlemenize yardımcı olur. Ayrıca, üretkenliğinizi artırmada yer alırlar.

Doodle

Doodle uygulaması benzersizdir çünkü kişi gruplarının buluşmak için mükemmel bir zaman bulmasına yardımcı olur. Takviminizle birleşir ve tüm davetlilere anket göndermenizi sağlar. Oylama bittiğinde hangi zamanın herkes için en uygun olduğunu görebilirsiniz. Örneğin bir öğle yemeği toplantısı planlıyor olsanız da yemek seçimleri için anketler de yapabilirsiniz.

Calendly

Bu modern zamanlama platformu, düzenli ve kullanımı kolay arayüzü ile öne çıkıyor. Net bir tasarım tercih ediyorsanız, Calendly tam size göre. Calendly, tüm toplantılarınızı profesyonel ve verimli bir şekilde planlayacaktır! Aynı zamanda hem insanlar hem de ekipler için güçlü otomasyona ve entegrasyonlara sahiptir. Bu aracı 14 gün boyunca kullanmak tamamen ücretsizdir. Temel planları ücretsizken, en güçlü planları ayda sadece 12 dolardır.

Assistant.to

Düzenli olarak Gmail ile çalışıyorsanız, Assistant.to sorunsuz ve kolay bir çözümdür. Bir e-postayı açtığınızda, Assistant.to sembolüne tıklayın ve bir zaman aralığı seçin. Assistant.to, zamanları doğrudan e-postaya ayarlar, böylece alıcı, kendisi için uygun bir zamanı hemen seçebilir.

Rallly

Rallly, ekip üyeleriyle işbirliğini hızlı ve kolay hale getirir! Doodle gibi, Rallly de birçok kişiyle konferanslar ve etkinlikler planlamak için gereklidir. Bir anket oluşturabilirsiniz ve herkes oy verir. Bu kadar hızlı ve basit. Doodle’dan farklı olarak, bazı özelliklerden yoksundur, ancak tamamen ücretsizdir.

Zaman izleme araçları

Bir zaman izleme uygulaması, çok önemli bir zaman yönetimi aracıdır. Size ve ekibinize daha sistematik, üretken ve tatmin edici olmanızda yardımcı olabilir.

Toggl Track

Toggl Track, oradaki en tanıdık zaman izleme uygulamalarından biridir. Sıra dışı tasarımı ve bütünlüğü ile öne çıkıyor. Bu uygulama tüm platformlarda çalışır. Ayrıca, Toggl kullanışlı bir tarayıcı uzantısına izin verir. Böylece Asana, Trello ve daha fazlası gibi diğer araçlarda zamanı takip edebilirsiniz, ancak bu uygulama bir uzantı değildir. Ayrıca, Boşta kalma algılama, bilgisayarınızı kullanmadığınız zamanları da tanımlar.

Timely

Timely, zamanınızı otomatik olarak izleyen zaman izleyicisidir. Bu uygulama, formları zaman çizelgenize yüklemenize yardımcı olur. Ayrıca, girdilerinizi hatırlar. Timely’nin en iyi kalitesi, görev planlamanın ayırt edici özelliğidir. Gant çizelgelerindeki atamaları (sürükle ve bırak) estetik açıdan hoş bir şekilde yapabilirsiniz. Bu, verimli proje zaman çizelgesi planlamasına yardımcı olur.

Harvest

Harvest, çoğu profesyonel zaman izleyicisinin ihtiyaç duyduğu şeyi sunan bir uygulamadır. Zaman takibi dışında çoğu freelance çalışanı ve ekibi karşılayacak şekilde faturalandırma için kullanılmaktadır. Faturalandırma ve faturalandırma özelliklerine sahip bir zaman izleyici arıyorsanız, Harvest tam size göre. Hasat ayrıca zaman çizelgeleri ve PayPal ve Stripe kuruluşu için hatırlatıcılar sunar.

Replicon

Replicon, kurumsal odaklı bir zaman izleme uygulamasıdır. Tamamen zamanınıza ve katılımınıza yardımcı olan bir zaman yönetimi aracıdır. Ayrıca zaman, kaynak ve devamsızlık yönetiminde de öne çıkıyor. Bu uygulama ile karmaşık raporlar da oluşturabilirsiniz. Yine de, öncelikle İK ve finans komitelerinize fayda sağlayacaktır.

Takım iletişim araçları

Her başarılı işin temeli iletişimdir. Ayrıca, çalışan profesyoneller için en önemli becerilerden biridir. Aşağıdaki ekip iletişim uygulamaları, şirketler için önde gelen araçları geliştirir.

Slack

Slack, en popüler ekip iletişim uygulamalarından biridir. Konular, ana hatlar veya ekipler için kanallar oluşturmanıza olanak tanır. Yine de, Slack yalnızca ekip iletişimi içindir. Bu nedenle, daha kapsamlı üretkenlik özelliklerinden yoksundur. Kapak tarafında, bu, zahmetsiz sohbet işlevselliği ve kullanılabilirliği sağlar. Slack, sınırlı özelliklere sahip ücretsiz bir plana ve küçük işletmeler için kullanıcı başına aylık 6,67 ABD dolarına tam sürüme sahiptir. Daha büyük işletmeler için bu, kişi başına ayda 12,50 ABD Dolarına yükselir.

Teams

Microsoft Teams sohbet, görüntülü aramalar, takvim, ekipler ve birincil dosya paylaşımına odaklanır.
Microsoft Teams, sınırlı özelliklere sahip ücretsiz bir plana sahiptir. Diğer planlar şunlardır:

  • Kullanıcı başına aylık 5,00 ABD doları tutarındaki temel plan ve
  • Aylık kullanıcı başına 12,50 ABD doları tutarındaki standart plan

Chanty

Chanty, sohbet, sesli ve görüntülü aramalar ve ekran paylaşımı sunan bir sohbet uygulamasıdır. Ayrıca, hafif proje yönetimine izin verir ve mesajları atamalara dönüştürebilir. Chanty, Trello, Dropbox ve Google Drive ile entegre olabilir. iOS, Android, Windows ve macOS’ta kullanılabilir.

İpucu: Çevrimiçi para kazanmanın ek yollarıyla ilgileniyor musunuz? MetroOpinion‘u kontrol etmeyi düşünün!

Ekran paylaşım araçları

Ekran paylaşım yazılımı her şey için kullanılabilir. Web semineri sunumlarından satış çağrılarına ve bir iş arkadaşınızla hızlı sohbete kadar.

Zoom

Zoom, ekip toplantıları, satışlar ve web seminerleri için en iyi video konferans uygulamalarından biridir. Güvenilir ve güvenlidir. Ayrıca, bant genişliğine bağlı olarak kaliteyi ayarlayarak bir video bağlantısını sürdürebilir. Zoom kullanıcıları, masaüstü veya mobil uygulamalardan ekran paylaşımı toplantıları düzenleyebilir. Mobil cihazlarda üyeler, belgeleri paylaşmak için görüntüleme mekanizmalarını kontrol edebilir.

Screanleap

Screenleap, kararlı bir URL elde etmenizi sağlar. Böylece, bağlantıya sahip olan herkes, siz ekranı paylaşırken oturuma katılmak için bunu kullanabilir. Bu araç aynı zamanda takvim etkinlik bilgilerine dahil etmek için de mükemmeldir. Ekranınızı altı haneli bir paylaşım koduyla paylaşma seçeneği de vardır.

İpucu: YouTube’u veya Twitch’i nasıl kullanacağınızı keşfetmek ister misiniz? Günümüzde akıştan para kazanmanın birkaç yolu olduğu için bu yararlı olabilir.