Çevrimiçi gelirinizi artırmanıza yardımcı olacak 9 para kazanma ipucu

By Andjela | Jun 30 2022

Çevrimiçi iş piyasası çok genişledi. İnsanların çevrimiçi gelir elde etmek için para kazanma ipuçları aramasına şaşmamalı. Orada çeşitli işler olması harika. Yani, bazı işler için bir dereceye ihtiyacınız olmayacak. Ayrıca ne tür bir iş aradığınızın da bir önemi yok. Çevrimiçi olarak hem tam zamanlı hem de yarı zamanlı işler vardır.

Birçok çevrimiçi iş bir hobi olarak başlar. Ancak zamanla, birincil gelir kaynağı haline gelebilirler. Bu yüzden iş aramanızı kolaylaştırmak için bir liste oluşturduk. Aşağıdaki liste çok sayıda çeşitli çevrimiçi görevden oluşmaktadır. Bazıları size çok para kazandırabilirken, diğerleri güzel yan bütçe artırıcılar olabilir.

9 Kullanışlı para kazanma ipuçları

Aşağıdaki para kazanma ipuçlarına bir göz atın. Ev işlerinde çevrimiçi çalışma istek listenizi düzenlemenize yardımcı olabilir.

#1 Bağlı kuruluş pazarlaması

Muhtemelen şimdiye kadar bağlı kuruluş pazarlamasını duymuşsunuzdur. Çevrimiçi gelir elde etmenin çok popüler bir yolu. Çok sayıda şirket bağlı kuruluş programları sunmaktadır. En ünlülerinden bazıları:

  • Shopify
  • Amazon
  • Uber

Peki, bağlı kuruluş pazarlaması nasıl çalışır? Markaların tanıtımını yaparak size gelir elde etme şansı verir. Bu, bir blogcu olarak para kazanmanın olağan bir yoludur. Örneğin, gönderinize bir tavsiye bağlantısı ekleyebilirsiniz. Yani, birisi sizin tavsiyeniz aracılığıyla bir ürün satın aldığında komisyon kazanırsınız.

Komisyon oranları kategoriye göre değişmektedir. Ancak, iyi bir web trafiğiniz varsa, güzel bir gelir elde edebilmelisiniz. Bu yüzden çok sayıda takipçiye sahip olmak yardımcı olur.

Harika bir şey, yalnızca bir gönderiye birkaç bağlantı ekleyebilmenizdir. Yani, bu size daha fazla komisyon kazanma şansı verir. Bu nedenle, en iyi kombinasyon içerik pazarlaması ve bağlı kuruluş programıdır.

İlgi çekici içerik oluşturmak hem size hem de bağlı şirkete fayda sağlayabilir. Üstelik herhangi bir riskiniz de yok. Belirli bir ortaklık programı başarısız olursa, yeni bir programla anlaşma yapabilir ve sadece bağlantı konumunu değiştirebilirsiniz.

#2 Etkileyici kariyer

Birçok para kazanma ipucu, etkileyiciler etrafında döner. Bazı doğal etkileyici yetenekleriniz varsa, bu harika. Bu özellikler kişisel markanızı oluşturmanıza yardımcı olabilir. Birçok insan çeşitli sosyal medya kanalları aracılığıyla influencer olur. Ancak en ünlüleri YouTube ve Instagram’dır. Günümüzün etkileyicilerinin çoğu, sosyal medyayla bir hobi olarak başladı. Ancak zamanla çok sayıda takipçi kazandılar.

Etkileyici kariyer yolunun en önemli kısmı ilgi çekici içerik oluşturmaktır. İnsanlar kendilerine değer veren içeriği görmeyi severler. Yeterli takipçiniz olduğunda, gönderilerinizden para kazanabilirsiniz. Pek çok etkileyicinin bir çevrimiçi mağazası var veya marka elçisi oluyor. Ayrıca belirli bir etkinliğe katılmak için para alırlar.

Bu nedenle, iletişim halindeyseniz ve sunacak bir değeriniz varsa, markanızı oluşturmayı deneyin.

#3 E-kitap yayıncılığı

yazmayı seviyor musun O zaman bundan para kazanabilirsiniz. Çevrimiçi dünya bize kendi kendini yayınlama seçeneği sunuyor. Amazon KDP, insanlara kendi e-kitaplarını yayınlama seçeneği sunar. Ayrıca bir blogunuz varsa, yazılarınızdan bir e-kitap yapabilirsiniz.

Ancak, e-kitabınızı yazmak için biraz zaman ayırmaya hazır olun. Bundan sonra, e-kitabınızın sürekli bir gelir kaynağı olmasını bekleyebilirsiniz. Ürününüzün reklamını yapmanın bazı yararlı yolları da vardır.

Birkaç gün boyunca bir e-kitap çekilişi yapabilirsiniz. Ayrıca Pinterest gönderilerinizi Pinterest stiline uyacak şekilde optimize edebilirsiniz. Bu şekilde, bu sosyal ağdan e-kitabınıza daha fazla tıklama alabilirsiniz. Sonunda, kaliteli içerik sağladığınızdan emin olun.

#4 Çevrimiçi kurs

Bazı konular hakkında çok şey biliyor musunuz? Bilgiyi paylaşmak çok faydalıdır. Hakkında çok şey bildiğiniz bir şeyi başkalarına öğretmek hoş olmaz mıydı? Online kursların başladığı yer burasıdır.

Bilgeliğinizi çevrimiçi bir kursla paraya dönüştürebilirsiniz. Bazı harika siteler bunun için bir seçenek sunar. Udemy’de bunlardan biri. Çevrimiçi bir kurs oluşturmadan önce biraz araştırma yapın. İnsanların ne istediğini bilmeniz gerekir.

Nişiniz karlı mı? Rakiplerinizi her zaman araştırabilirsiniz. Bu şekilde neyin trend olduğunu görebilirsin.

Asıl amacınız insanlara değer sağlamak olmalıdır. Bu nedenle, neye ihtiyaçları olduğunu bilmeli ve bunun etrafında içerik oluşturmalısınız. Kurslar nispeten pasif bir gelir kaynağı olabilir. Onları bir kez oluşturduktan sonra, etraflarında çok fazla çalışmanıza gerek yok. Elbette, zaman zaman onları güncellemeniz gerekir. Ancak, sürekli çalışma gerektirmezler.

Yine de onları sosyal medyada tanıtabilirsiniz. Bu her zaman yardımcı olur. Blogunuzda bir kursa ev sahipliği yapıyorsanız, onu tanıtmak için bazı reklamlar yayınlayın. E-posta listeleri oluşturmak da kullanışlı olabilir. Bu şekilde takipçilerinizi yaklaşan kurs hakkında bilgilendirebilirsiniz.

#5 Çeviri

Bu iş için iki dil bilmeniz gerekiyor. Dillerden birinde uzmanlaştıysanız, bu daha da iyidir. Ancak bu iş için eğitim zorunlu değildir. Çeviri yapabileceğinizi kanıtlamanız gerektiğini unutmayın. Daha önce bazı çeviri çalışmaları yaptıysanız, portföyünüze ekleyin. Bazı şirketler size bir çeviri testi yaptırmanızı sağlar. Ayrıca, çeviri aracı yok, her iki dili de akıcı bir şekilde konuşmanız gerekiyor.

Bu nedenle, çeviri fikrini beğendiyseniz, çevrimiçi iş platformlarından bazılarına göz atın.

  • Upwork
  • Gengo
  • Translators Base

Bu tür bir işi çevrimiçi olarak araştırabilir ve başvurabilirsiniz.

#6 Serbest yazarlık

Pazarlamayı ve yazmayı seviyorsanız, şanslısınız. Günümüz pazarı, içerik pazarlama planlarıyla gelişiyor. Her ciddi işletmenin yüksek kaliteli bir içerik yazarına ihtiyacı vardır.

İyi bir içerik yazarı olmanın anahtarı, belirli bir niş içinde belirtilmelidir. Elbette, çeşitli konularda makaleler yazabilirsiniz. Ancak, bir kategori hakkında yazmak size çok ihtiyaç duyduğunuz derinliği verebilir. Bu aynı zamanda belirli bir konuda çeşitli yönler oluşturmaya yardımcı olur.

Markalar, fikirler ve benzersiz içerik için para ödüyor. Yani, bu kariyeri denemek istiyorsanız, becerilerinizi geliştirin.

Dilbilgisi konusunda mükemmel, araştırma dostu ve detay odaklı olmalısınız. Portföyünüzü oluşturun ve potansiyel işverenlere gösterin. Zamanla daha da iyi olmalısın. Portföyünüzü oluşturarak kariyerinizi inşa edersiniz.

Freelancer, Indeed, Upwork vb. sitelerde serbest yazarlık işlerini arayabilirsiniz.

#7 Ücretli anketler

Önceki işlerden biraz sıkıldınız mı? O zaman işte kolay bir tane. Aslında bir iş değil, daha çok bir mini oyun gibi.

Ücretli çevrimiçi anketler yaparak para kazanabilirsiniz. Hızlı, kolay ve eğlencelidirler. Ek gelir elde etmenin mükemmel bir yolu. Bunları istediğiniz zaman yapabilirsiniz.

Sadece yapmanız gerekenler:

  • Siteye üye ol
  • Bir anketi yanıtlayın
  • Ödeme al

MetroOpinion gibi anket siteleri bazı harika fırsatlar sunuyor. Sadece bir PayPal hesabınızın olması gerekir.

Bu nedenle, bütçenizi artırmanın kolay bir yolunu arıyorsanız anketleri deneyin. Bunlar harika para kazanma ipuçlarıdır.

#8 Özel Ders

Online eğitim oldukça popüler hale geldi. Başkalarına öğretmeyi ve bilginizi yaymayı sağlar. Ayrıca, hem kısmi hem de tam zamanlı bir iş olabilir. Böylece günlük rutininize kolayca dahil edebilirsiniz.

Popüler ders alanları fen, matematik ve İngilizce etrafında döner. Yani, bu alanları biliyorsanız, mükemmel bir öğretmen olabilirsiniz.

Birçok özel ders işi, belirli bir alanda bir derece ister. Bir öğretim derecesi de yardımcı olabilir. Yani, öğretmen olmak için alanınızda uzman olmanız gerekir. Yeterli deneyiminiz yoksa, pratik yapmak en iyisidir.

Bilginize güvenmedikçe başkalarına öğretmeye çalışmayın.

#9 Yazma

Bu tür işler hızlı yazanlar içindir. Transkripsiyon, harika para kazanma ipuçlarından biridir. İyi bir dinleme yeteneğine de sahip olmanız gerekir. Ekipmanı kopyalamaya gelince, ihtiyacınız olacak:

  • Kulaklıklar
  • Bilgisayar
  • Ayak pedalı

Deşifre işleri, yazma hızınıza ve ses saatinize göre ödeme yapar. Çalışmanızın saati başına ödeme yapmıyorlar. Transkripsiyon süresi arka plan gürültüsüne, ses kalitesine, hoparlör aksanına ve hıza bağlı olabilir.

Ortalama yazma hızı dakikada yaklaşık 75 ila 100 kelimedir. Oldukça hızlı, değil mi? Yani, bu hızla ortalama bir daktilo, bir sesli saati dört saatte bitirebilir. Yazma hızınızı test edebileceğiniz faydalı siteler bulabilirsiniz.

Çünkü bu tür bir işte en büyük faktör budur. İyi bir şey, yazma hızınızı her zaman uygulayabilmeniz ve zamanla daha hızlı olmanızdır. Bu nedenle, şu anda çok hızlı yazmıyorsanız cesaretiniz kırılmasın. Pratik yapmak mükemmelleştirir.

Alt çizgi

Para kazanma ipuçlarımızı beğendin mi? Denemek için çeşitli seçenekler var. Neyse ki, her şeyin bir tık ötede olduğu bir dünyada yaşıyoruz. Böylece internette kolayca iş bulabilir ve iş bulabilirsiniz. Diğer harika şey, hem yarı zamanlı hem de tam zamanlı işler için seçenekler olmasıdır. Böylece herkes kendisi için bir şeyler bulabilir.

Size en uygun olanı görebilir ve deneyebilirsiniz. Yorulduğunuzda, bazı çevrimiçi anketlerle rahatlayın. Sakinleşirken para kazanabileceğinizi bilmek güzel.