Cum să faci bani jucând jocuri video – 10 metode care funcționează

By Andjela | Jun 30 2022

Cu doar câteva decenii în urmă, jocul video era doar atât. Dacă nu ai fost un dezvoltator sau un tester, nu ai putea câștiga un ban jucându-le. Da, este asociat în mare parte cu a fi neproductiv. Dar în zilele noastre, poți câștiga bani jucând jocuri video. Cu competiții și modele de monetizare, unii chiar își pot câștiga existența făcând asta.

Este exact ca vechea vorbă: „Găsește-ți un loc de muncă pe care să-l faci și nu vei mai fi nevoit să lucrezi nicio zi în viața ta”. Imaginați-vă că obțineți bani pentru a vă desfășura activitatea preferată. Totul este frumos, dar probabil te întrebi cum poți deveni un jucător plătit.

Deși nu este imposibil, rețineți că există câteva lucruri pe care trebuie să le știți mai întâi. Este nevoie de ceva timp și efort, dar vei reuși să ajungi acolo. Dorești să devii un profesionist sau doar să ai un venit în paralel? Iată câteva modalități prin care poți câștiga bani jucând jocuri video.

Deveniți un creator de conținut orientat spre jocuri video

În zilele noastre, YouTube este totul. În afară de alte platforme de găzduire video, tot conținutul de divertisment este acolo. Și jucătorii iubesc YouTube. Fie că este vorba despre profesioniști sau ocazionali, jucătorii de toate tipurile înregistrează videoclipuri pentru YouTube.

Dar partea cea mai bună este că îți poți monetiza conținutul. De mulți ani încoace, mulți YouTuberi își câștigă existența în acest fel. Și pe lângă asta, poți găsi și sponsori pentru plasarea produselor în videoclipurile tale.

Desigur, va trebui să crești mai întâi. Este nevoie de mult timp pentru a-ți dezvolta canalul YouTube și trebuie să postezi mult conținut. Dar poate fi o mare sursă de venit.

Poate fi o metodă suplimentară grozavă în combinație cu altele pe care le vom menționa aici. De exemplu, puteți fi un dezvoltator sau un tester QA care joacă sau reacționează la diferite jocuri.

Începeți să transmiteți în flux live playthrough-urile dvs

Transmiterea live a jocurilor tale este, de asemenea, o modalitate excelentă de a merge. În acest scop, puteți folosi orice platformă care vă permite să transmiteți în flux. Cel mai popular este Twitch, mai ales că le permite fanilor tăi să te plătească direct. Desigur, asta înseamnă că mai întâi trebuie să construiești o bază de fani. Dar, în combinație cu rețelele sociale și alte canale, puteți face acest lucru și prin Twitch.

Alte platforme sunt grozave și pentru asta. De exemplu, YouTube poate fi de asemenea util aici. De asemenea, puteți pune un link Patreon sau orice altă platformă de crowdfunding acolo pentru ca oamenii să vă plătească. Sau puteți, de asemenea, să vă puneți portofelul PayPal sau cripto și să cereți donații.

Utilizarea platformelor de crowdfunding ca creator de conținut

Platformele de crowdfunding sunt, de asemenea, o modalitate excelentă pentru orice creator de conținut de a câștiga bani. Patreon este una dintre cele mai mari, dar aveți și alte opțiuni. Desigur, acest model nu poate funcționa singur. Trebuie să o faci în combinație cu canalul tău YouTube și rețelele sociale. Oferiți-le fanilor conținut nou distractiv și lăsați-i să revină pe canalele dvs.

Metoda funcționează pentru aproape orice tip de creatori de conținut. Jucătorii sunt doar unul dintre aceștia.

Deveniți dezvoltator

Poate fi o muncă grea, dar poți deveni și un dezvoltator de jocuri. Este un drum lung și trebuie să fii un programator foarte bun. Dar, din punct de vedere tehnic, vei ajunge să joci jocuri video pentru a-ți câștiga existența.

Da, aceasta este o abordare complet diferită. Dar dacă îți place codificarea și ai talent pentru asta, atunci dezvoltarea jocului este o cale de carieră viabilă.

Deveniți un tester QA

De asemenea, testarea QA este o altă modalitate excelentă de a juca jocuri video pentru a trăi. De fapt, există șansa să joci mai mult ca tester QA. La urma urmei, va trebui să găsiți toate problemele și erorile posibile dintr-un joc pe care îl testați.

A deveni un tester QA este mai simplu decât a deveni programator. Nu este în niciun caz o muncă simplă, dar este mai ușor să obții un loc de muncă jucând astfel.

Deveniți un artist de storyboard

Dacă vă place mai mult arta și designul grafic, atunci puteți încerca și să deveniți un artist de storyboard. În plus, veți avea nevoie și de alte tipuri de creativitate pentru această meserie.

Va trebui să puneți lucrurile cap la cap și să dați sens unui joc, atât din punct de vedere vizual, cât și din punct de vedere al poveștii.

Turnee de jocuri și jocuri profesionale eSport

Dar dacă vrei să te concentrezi asupra jocurilor în sine, a face turnee poate fi o modalitate de a câștiga bani. Trăim vremuri în care turneele de jocuri sunt atât de răspândite. Oriunde ai veni, trebuie să existe un fel de turneu acolo.

Acestea sunt de obicei jocuri mai dinamice. Pot fi fie împușcături la persoana întâi, MOBA sau chestii de strategie. Ceva care este atractiv pentru publicul de masă. În plus, aceasta poate fi o modalitate grozavă pentru tine în ape eSports profesionale. Dar va trebui să exersați. Mult.

Deși foarte atractiv pentru mulți, eSporturile pot fi dure. Trebuie să rețineți că nu este pentru toată lumea. La fel ca în cazul sporturilor fizice, procesul poate fi lung și nimeni nu garantează că vei deveni un jucător profesionist.

Jurnalism și podcasturi orientate spre jocuri video

Un alt mod interesant de a câștiga bani este să faci jurnalism sau podcasturi orientate spre jocuri. Aceasta poate fi fie o muncă independentă, fie pentru un canal de știri mai mare. Este important să faceți recenzii, iar jurnaliștii de jocuri au mult de lucru pe mâini.

A deveni jurnalist independent poate fi destul de profitabil. Dar, ca și în toate celelalte enumerate aici, este nevoie de timp pentru a vă construi audiența. Podcasturile pot fi și ele foarte interesante, dar va trebui să găsești o modalitate de a atrage oaspeți buni la bord.

Coaching

Dacă ești un jucător profesionist sau semi-pro, coaching-ul poate fi o sursă viabilă de venit. După cum am menționat deja, a deveni un jucător competitiv profesionist complet este o cale dificilă. Și chiar dacă ești cu adevărat bun, nu este o garanție că vei ajunge în aceste ape.

Dacă faci sau nu o descoperire în lumea eSporturilor profesionale, abilitățile tale pot funcționa în continuare pentru tine. Pe lângă tutoriale, puteți face și coaching. Există o mulțime de tineri entuziaști care caută modalități de a-și perfecționa abilitățile de joc. Și dacă ești deosebit de bun la un anumit joc (sau jocuri), poți oferi serviciile tale altora.

Ceea ce este bun la antrenamentul ca jucător este că o poți face atât ca concert secundar, cât și ca sursă principală de venit. Poate vrei doar să faci bani între joburi cu hobby-ul tău. În prezent, câștigați bani din crearea de conținut, jocuri profesionale sau orice altceva? Dacă da, coaching-ul vă permite să vă adăugați venituri. Dar, poate fi un concert secundar în combinație cu alte chestii, fie că este vorba de jocuri sau care nu sunt legate de jocuri.

Desigur, dacă intenționați să faceți coaching, trebuie să fiți la curent cu toate tendințele din domeniul dvs. De asemenea, necesită o mulțime de investiții, atât pentru hardware, cât și pentru jocuri noi.

Munca de gardă de corp în joc

Deși pentru unii poate părea ciudat, munca „bodyguard” în joc este un lucru real. După cum probabil știți, jocurile pot fi dificile. A fi un jucător care duce jocul necesită multă abilitate. Dar aici intră în joc jucătorii „mercenari”.

Îți poți pune abilitățile la lucru ca așa-numit „bodyguard”. Aceasta înseamnă că vei fi un pistol angajat care va ajuta un anumit jucător sau un anumit grup de jucători. Sarcinile dvs. ar include:

  • Protejându-i de focul inamicului sau de alte tipuri de daune
  • Ghidați-i prin hartă
  • Cercetați pentru inamici
  • Localizați obiectele și articolele necesare

Este o sarcină dificilă, totuși, mai ales pentru jocurile MOBA în care va trebui să obțineți XP și să muriți tot timpul. Prioritatea ta este să salvezi jucătorul care te-a plătit. Totuși, trebuie să fii suficient de puternic pentru a o face pe parcursul unui singur meci.

Ce trebuie sa stii

Indiferent cât de atractiv arată, să devii un jucător plătit nu este ușor. Acesta este în special cazul creatorilor de conținut, streamerilor și podcasterilor. Trebuie să fii special și să ieși în evidență din mulțime. În caz contrar, te vei amesteca cu nenumărați oameni din întreaga lume. La urma urmei, mulți dintre ei fac videoclipuri și fluxuri de jocuri cu efort redus.

Dacă vrei să câștigi bani ușor, trebuie să-l abordezi ca orice altă muncă. Sigur, va fi distractiv, dar va trebui să fii disciplinat și serios. Acest lucru necesită nu numai un echipament bun, ci și o îmbunătățire constantă.

Nu este vorba doar de a sta toată ziua și de a juca jocuri aleatorii. Dacă ești un creator de conținut, atunci găsește modalități de a fi mai captivant. Dacă vrei să fii antrenor, păstrează-ți abilitățile ascuțite tot timpul și află lucruri noi. Dacă ești un dezvoltator sau un tester QA, atunci vei avea o mulțime de lucruri despre care să înveți tot timpul.

După cum am menționat deja, nu este imposibil să câștigi bani jucând jocuri. Dar, la sfârșitul zilei, este de lucru.