Üretkenliği artırmanıza yardımcı olacak 10 küçük ev ofis fikri

By Andjela | Jun 30 2022

Bu kadar çok uzaktan çalışma seçeneğiyle, insanların mükemmel ev ofislerine sahip olmak istemelerine şaşmamalı. Genellikle mükemmel bir ofisin büyük bir ofis olduğunu düşünürüz. Ama bu doğru değil. Rahat ev işyerinizi oluşturmak için bazı küçük ev ofis fikirleri kullanabilirsiniz. Yani, anahtar ayrıntılarda ve yaratıcılıkta.

Bir ev ofisi kurmanın stresli olması gerekmez. Çalışma yerinizi kişiselleştirme ve maksimum üretkenlik sağlama şansınız var. Bu yüzden bugün size yardımcı olacak bazı harika ipuçları veriyoruz. Bu fikirlerin gerçekten bir fark yaratabileceğini göreceksiniz.

O halde keyifle okuyun. Yeni ev ofisinizin kısa sürede hazır olacağını umuyoruz.

10 Yaratıcı küçük ev ofis fikri

Ev ofis taksiti sırasında herkesin yardıma ihtiyacı var. Bu yüzden size yardımcı olacak kullanışlı ipuçları listesi oluşturduk. Küçük bir ev ofisi kurmak ilk başta zor gelebilir. Ama gerçekte, bu bir parça kek.

Bu nedenle, aşağıdaki fikirlere bir göz atın ve bugün bile ev çalışma alanınızı oluşturmaya başlayın.

#1 Bir rafı masa olarak kullanın

Bir rafı masa olarak kullanabileceğinizi biliyor muydunuz? Doğru. Ahşap rafın düz bir parçasını çok kolay bir şekilde küçük ev ofis masanıza dönüştürebilirsiniz. Bu, yerden tasarruf etmenin ve bundan en iyi şekilde yararlanmanın çok akıllı bir yoludur.

Pencerenin altına veya istediğiniz herhangi bir yere ahşap bir raf yerleştirebilirsiniz. İşiniz için mükemmel bir köşe olurdu. El yapımı bir raf seçip ihtiyaçlarınıza göre özelleştirebilmeniz iyidir.

Rengini, şeklini ve boyutunu seçebilirsiniz. Ayrıca, bu sana bir servete mal olmamalı. Yani küçük alanlar için çok uygun fiyatlı ve pratik bir çözüm.

#2 Mutfak köşenizi kullanın

Ev ofisiniz için boş bir odanız yoksa, sorun değil. İşte kolay bir çözüm geliyor. Alanınızın sadece bir köşesini kullanabilirsiniz.

Örneğin, mutfağınızın köşesine sandalyeli küçük bir masa kurarak küçük bir ofis oluşturabilirsiniz.

Bununla ilgili harika bir şey, sandalyeyi ihtiyacınız olan yere hareket ettirebilmenizdir. Çalışırken masanızın önüne koyun. Ancak, başka amaçlar için ihtiyacınız olduğunda, kolayca yerini değiştirin. Masayı duvara yaslayabilir ve bu şekilde yerden tasarruf edebilirsiniz.

#3 Duvarlarınızı akıllıca kullanın

Küçük alanlarla ilgili sorunlardan biri, yeterli boş duvar alanı olmamasıdır. Bu yüzden etrafınızdaki duvarları maksimum düzeyde kullanmanız gerekecek. Özellikle küçük masa alanınız varsa. Duvarınızda depolama alanı oluşturmanız gerekecek.

Bu, katlanabilir parçalara sahip duvara monte depolamaya ihtiyacınız olacağı anlamına gelir. İyi bir şey, bunları duvar alanınıza sığacak şekilde özelleştirebilmenizdir.

Her bölümü duvara katlama seçeneği de vardır. Böylece yerden de tasarruf etmiş olursunuz. Duvarı raf boşluğunun etrafına dekore etmeyi deneyin, oldukça hoş görünebilir. Böylece ev ofisiniz için ilham verici bir alana sahip olursunuz.

#4 Bölme duvarınızdan en iyi şekilde yararlanın

Bu proje için açık plan bir mutfak kullanışlı olabilir. Daha doğrusu, bir bölme duvarı. Tabii eğer bir tane varsa.

İşte nasıl kullanılacağı. Bölme duvarınızı bilgisayarınız için bir masa istasyonuna dönüştürebilirsiniz. Bunun için birkaç şeye ihtiyacınız olacak:

  • Dar ve uzun çalışma masası
  • Ofis aletleri için çok sayıda raf

Bir başka yararlı ipucu, varsa bar taburenizi ikiye katlamaktır. Böylece ev ofisiniz için özel bir sandalye almanıza gerek kalmayacak. Oldukça tutumlu, değil mi? Masanın üzerindeki delikli panonun size daha fazla masa alanı sağlaması iyi bir şey.

#5 Masanızı bir dolabın içine saklayın

Mümkünse, çalışma alanını yaşam alanınızdan ayrı tutun. Sadece görsel olarak da olsa.

Uzun ve stresli bir iş gününden sonra “kapıyı kapatabilmelisiniz”. Bu, köşeden gizlenen dizüstü bilgisayar ekranı olmadığı anlamına gelir.

Eski bir dolabın işe yaradığı yer burasıdır. İstediğiniz zaman açıp kapatabilirsiniz.

Panoları takmak için dolabın iç duvarlarını kullanın. Bu şekilde bazı yapılacaklar listelerini, fotoğrafları, kartpostalları sabitleyebilirsiniz… Ev ofisiniz sadece işlevsel olmakla kalmaz, aynı zamanda güzel de olur.

#6 Merdiveninizin altındaki boşluğu kullanın

Ev ofisiniz için ayrı bir odanız yoksa ama merdivenleriniz varsa, bunu dinleyin. Çalışma alanınızı tanımlamak için merdivenlerinizin altındaki alanı kullanabilirsiniz.

Harika bir şey, alanı istediğiniz gibi özelleştirebilmenizdir. Örneğin, küçük bir çalışma masası yapabilir veya küçük raflar yapabilirsiniz.

Merdivenlerin altındaki boşluklar garip şekilli olabilir, ancak tamamen kullanılabilirler. Bu klasik küçük ev ofis fikirlerinden biridir. Her zaman modaya uygun ve kullanışlıdır.

#7 Tuvalet masasını masa olarak kullanın

Masa yüksekliğine sahip bir tuvalet masanız varsa, bu harika. Gerçek bir ev ofis masası olarak kullanabilirsiniz. Boş çekmeceleriniz varsa, bunları ofis aygıtlarınız için kullanabilirsiniz. Şifonyerin üstü elbette bilgisayarınız için olacak.

Bu oldukça kullanışlı. Böylece, çalışma gününüzün sonunda çalışma alanınızı tekrar bir şifonyer haline getirebilirsiniz. Sadece sandalyeyi çekin ve dizüstü bilgisayarınızı çıkarın.

#8 Tavan alanınızdan en iyi şekilde yararlanın

Belki de ev ofisiniz için boş bir odanız veya köşeniz yoktur. Ama bu iyi. Bir çatı katınız varsa, işte bir fikir.

Tavan arasını rahat bir ev ofis alanına dönüştürebilirsin. Bu, iyi bilinen küçük ev ofis fikirlerinden biridir. Sadece çatı katınızın köşesini temizleyin, yeniden boyayın ve ev gibi bir his için bir halı ekleyin.

Bu, evinizin geri kalanından ayrılacağı için küçük bir ev ofisi için harika bir alandır. Böylece, kişisel yalnızca çalışma alanınız olur.

Tavan arası penceresinin yanına masa alanınızı kurabilirseniz iyi olur. Bu şekilde dış dünyayla daha fazla temas halinde olacaksınız. Doğal ışığın üretkenliği arttırdığı da bilinmektedir.

#9 Eğimli çatılardan yararlanın

Belki bir çatı katınız yok ama eğimli bir çatınız var mı? Bu harika. Bunu da kullanabilirsiniz. Bu tür alanlar genellikle evlerimizde az kullanılır. Muhtemelen kullanmadığınız şeyleri bu şekilde köşeye koymuşsunuzdur.

Ancak eğimli çatı köşeleri, rahat bir ev ofisi için mükemmel küçük yerler olabilir. Yarım yükseklikte bir tavan kullanmak zor olabilir, ancak bu durum için değil. Muhtemelen bir çift rafa ve küçük bir masaya sığabileceksiniz.

Masanın arkasındaki küçük bir duvar parçasını özelleştirmeye çalışın. Daha yaşanmış bir his için biraz kişisel rötuş yapın. Bir pano veya beğendiğiniz bazı notlar veya her ikisini birden yerleştirin.

#10 Çalışma alanını tanımlayın ve çok amaçlı masa kullanın

Çalışma alanınızı yaşam alanınızdan fiziksel olarak ayıramıyorsanız, işte size bir numara. Bazı çalışma alanı sınırları eklemek için duvar alanını kullanın.

Örneğin, masanızla aynı genişliğe sahip bir pano kullanın. Çalışma köşesini diğer tonlarla koordine etmek için yumuşak renkler kullanın.

Ayrıca, çok amaçlı bir alan da oluşturabilirsiniz. Tek bir masanız varsa, onu birden çok amaç için kullanılabilir hale getirin. Masayı diğer yaşam alanlarıyla harmanlamayı deneyin ve ihtiyacınız olan her şey için kullanın. Dilerseniz odadaki diğer malzemelerle aynı kumaştan bir sandalye tercih edebilirsiniz.

Bu şekilde daha ev gibi bir his elde edersiniz.

Yani, temel olarak, göze çarpmak ve uyum sağlamak için bir ofis alanı yaratabilirsiniz. Önemli olan dönüştürülebilir bir yere sahip olmaktır. Bu sayede dilediğiniz gibi kullanabilirsiniz.

Küçük ev ofis fikirleri SSS

Oturma odası için küçük ev ofis fikirleri var mı?

Birçok insan oturma odalarını ofis alanı olarak kullanmaya ihtiyaç duyar. Bu nedenle, odanın az kullanılan kısımlarını bulmak önemlidir. Sadece bir masa ve sandalyeye sığabileceğiniz küçük bir köşe.

Odayı başkalarıyla paylaşıyorsanız, oda ayırıcı kullanmayı deneyin. İşe yarayabilir.

Küçük bir ev ofisine neler dahil edilmelidir?

Ev ofisleri çeşitlidir. Herkes kendi zevkine göre dekore eder. Ancak, bazı genel gereklilikler var. Bir ev ofisinde masa, depolama ve sandalye gibi şeyler olmalıdır. Ayrıca, bir ofisin teknoloji ve gadget’lar için alana sahip olması gerekir.

Ancak ev ofisinizi istediğiniz gibi dekore etmekte özgürsünüz. Birçok insan duvar sanatını ve bitkileri sever.

Ev ofislerinin harika yanı bu. Bunları ihtiyaçlarınıza ve isteklerinize göre özelleştirebilirsiniz.

Ayrıca, her zaman ücretli anketler yapmayı deneyebilir ve ofis cihazlarınız için biraz para kazanabilirsiniz.

Ev ofis mobilyaları nereye yerleştirilir?

Ofis masanızı ve sandalyenizi istediğiniz zaman yerleştirebilirsiniz. Sınırlı alanınız varsa, duvara daha yakın bir yer seçin. Bu şekilde diğer şeyler için daha fazla alana sahip olacaksınız.

Ayrıca, çok fazla doğal ışık alan bir alanı tercih edebilirsiniz. Bu, üretkenlik konusunda size yardımcı olabilir. Sonuçta, iş söz konusu olduğunda en önemli şey budur.