Cele mai bune sfaturi de bugetare pentru familii – Sfaturi și trucuri pentru economisirea de bani

By Andjela | Jun 30 2022

Cea mai mare prejudecată cu privire la economii este că este doar pentru persoanele care au venituri mari. Adevărul este că aceasta servește drept scuză pentru persoanele care au locuri de muncă stabile și obiceiuri proaste de a cheltui banii. Ideea de a economisi bani este mai degrabă un stil de viață decât „a ascunde niște bani în plus în afară de tine.

Economisirea de bani nu are nimic de-a face cu suma de bani pe care o avem, ci se referă mai degrabă la economisirea mai multor bani. Planificarea câte finanțări folosim pentru combustibil, alimente, îmbrăcăminte și alte costuri lunare ajută foarte mult. Suma de bani economisită este o manifestare a acestui comportament. Putem reflecta asupra obiceiurilor de cheltuieli, le putem analiza și schimba în funcție de timpul tău.

Începând cu motivația potrivită pentru a reduce costurile, încercați să includeți toți membrii gospodăriei dvs. să facă același lucru. Aflarea despre cele mai bune sfaturi de bugetare pentru familii face economisirea de bani mai rapidă și eficientă. Este nevoie de puțină autocontrol și cooperare din partea întregii familii. Iată câteva sfaturi și trucuri pentru ca tu să încerci și să începi să economisești bani pentru acel ceva suplimentar pe care îl aveai în minte.

Economisiți bani utilizând eficient noile tehnologii

Există modalități de a face ca factura de energie electrică să coste mai puțin în fiecare lună. Planificarea când să folosiți aparatele de uz casnic și cumpărarea unora noi poate fi un lucru bun.

Odată ce decideți să cumpărați un dispozitiv nou, acordați atenție clasei energetice – aceasta arată câtă energie este cheltuită. Cheltuiți câțiva dolari în plus când cumpărați mașini, acesta va reveni la noi după un timp de utilizare și apoi încep economiile.

De exemplu, o nouă mașină de spălat cu telecomandă în aplicație și este mai ecologică. Aceasta înseamnă că economisește apă, timp și bani. De asemenea, pe piata exista si dispozitive care au optiunea de pornire intarziata. Acest lucru vă permite să porniți dispozitivele la un preț mai ieftin, economisind astfel bani la factura de energie electrică.

Există multe gadgeturi inteligente și eficiente disponibile pe piață. Are nevoie de mai multe cercetări și de o planificare amănunțită. Aceasta este o practică grozavă pentru persoanele care se plictisesc sau se nerăbdesc cu o nouă rutină. Folosiți pauzele de cafea și timpul petrecut în transportul public pentru a vă planifica următoarea investiție. Fă asta de fiecare dată, stabilește un buget mai mare și lasă deoparte banii care au mai rămas.

Planificați-vă vacanța în avans

Vacanțele sunt o cheltuială grozavă pentru orice familie, mai ales dacă este o familie cu mai mulți membri. Prețurile aranjamentelor depășesc adesea câteva mii de dolari. Cu toate acestea, modalitatea de a reduce această cifră este o bună organizare. Este o modalitate ușoară și simplă de a vă face vacanța mult mai ieftină decât ați planificat.

Primele rezervări de vară încep în decembrie. În perioada sărbătorilor, suntem departe de vreme caldă și temperaturi de vară. Tocmai atunci este momentul potrivit pentru a-ți rezerva programarea de vară la destinația dorită.

Rezervarea anticipată vă permite să profitați de reducerile oferite de agenții. Reducerile variază de la 10 până la 40% din prețul total.

Planificați o vacanță la începutul iernii și economisiți bani. Nu uitați să faceți o rezervare cât mai curând posibil și să obțineți cât mai multă reducere posibil. O altă modalitate de a scăpa de costurile estimate de călătorie este să obțineți o asigurare de călătorie înainte de călătorie.

Este „mai bine să fii în siguranță decât să-ți pară rău”. Siguranța și sănătatea ar trebui să fie întotdeauna o prioritate. Există oferte oferite de agenții de turism sau companii de asigurări, precum:

  • asigurare de călătorie de familie
  • asigurare de calatorie pentru bebelusi
  • asigurare de calatorie pentru femeile insarcinate
  • asigurare de călătorie pentru pensionari
  • asigurare de calatorie cu risc de schi
  • asigurare de călătorie pentru 90 de zile
  • asigurare de călătorie timp de un an

Folosind vânzări și cupoane la cumpărături

Unul dintre cele mai bune sfaturi de bugetare pentru familiile cu mai mulți membri ai gospodăriei este să faci cumpărături în marile lanțuri de retail. Acest lucru economisește bani urmărind toate promoțiile oferite (și poate deveni o activitate de familie distractivă). Când adăugați mai multe articole, obțineți suma de bani pentru care puteți obține unele dintre articole gratuit.

O altă modalitate de a obține mai mult pentru mai puțini bani este să cumpărați articole care sunt în promoția „cumpărați unul și primiți unul gratuit”. Unele necesități de zi cu zi sunt mai ieftine într-un pachet de două sau trei produse. Colectarea cupoanelor de reducere este o modalitate obișnuită de economisire în multe familii americane. Există modalități similare de a face acest lucru în Europa, vânzările mari și ofertele de weekend sunt un început bun.

Suma de bani economisită poate acoperi o factură mică, cum ar fi o factură de telefon în fiecare lună, sau un anumit tip de asigurare. Dacă aveți o pușculiță, virtuală sau în casă, pur și simplu ascundeți banii pentru următoarea dvs. mare achiziție, sărbătoare sau călătorie.

Cumpără doar ceea ce ai nevoie

Când cumpărăm produse alimentare, adesea ne lăsăm duși de cap și cumpărăm lucruri de care nu avem nevoie. Sfatul pentru cei care vor să economisească este să cumpere doar atâtea alimente pe care să le poată consuma într-o săptămână. Altfel, cumpărăturile se vor strica și vei arunca banii așa.

Cumpărați alimente perisabile în cantități mai mici. De asemenea, veți economisi dacă cumpărați alimente atunci când sunt la reducere și le puneți la congelator. O bună parte din bani rămân în portofel astfel și nu sunt aruncați la gunoi. Asigurați-vă că vă obișnuiți să citiți datele de sfârșit ale tuturor alimentelor când faceți cumpărături.

Reduceți numărul de carduri de credit și de plată pe care le utilizați

În zilele noastre, oamenii folosesc un număr mare dintre cele mai diverse carduri de credit și de debit. Băncile percep costuri de întreținere pentru fiecare dintre ele. Din acest motiv, nu este neobișnuit ca oamenii să lase o sumă semnificativă de bani în fiecare an pe:

  • costuri de transfer bancar
  • întreținere
  • taxe de utilizare a cardului
  • diferite tipuri de taxe pentru plata
  • retragere de la bancomate

Înmulțiți fiecare cost cu numărul de carduri pe care le aveți în portofel. O strategie excelentă de salvare este să dezactivați cât mai multe cărți posibil. Lăsați un singur obișnuit și poate un card de credit. Stai si la banca care are cele mai bune oferte.

După doar câteva luni, puteți economisi bani pentru o călătorie mai scurtă sau un weekend prelungit. Este cu siguranță o investiție mai bună și bani cheltuiți inteligent. Banii care dispar pe cardurile de plastic pentru a se potrivi unui portofel sunt doar o risipă.

Lăsați mașina să stea în garaj pe distanțe mai scurte

Medicii fac apel la oameni să fie cât mai activi și să facă sport. Pentru că modul de viață este din ce în ce mai legat de starea în casă, avem costuri suplimentare pentru a rămâne sănătoși. De aceea oamenii suferă din ce în ce mai mult de diferite tipuri de boli. Medicii sfătuiesc să cheltuiți mai multă cravată în aer curat, plimbându-vă prin natură.

Nu mai conduceți spre unele locuri care sunt aproape de dvs. sau la care puteți ajunge cu ușurință pe jos. Opriți motorul și porniți, mergeți, mergeți la magazinele pietonale din apropiere. Pe lângă faptul că îți va face plăcere să fii în aer liber, vei economisi bani la combustibil. Acesta este unul dintre cele mai mari costuri pe care aproape fiecare șofer le simte în bugetul de acasă astăzi.

Mai puțină utilizare a mașinii contribuie, de asemenea, la mai puține vizite la mecanici. Combinarea acestora cu asigurarea auto la prețuri accesibile este cea mai bună modalitate de a preveni costurile suplimentare.

Cele mai bune sfaturi de bugetare pentru familii

Eviți să plătești facturile la timp? Amânați cu termene limită și așteptați ultima zi? Toate acestea nu vor schimba faptul că facturile dvs. sunt încă acolo și așteaptă să fie taxate. Cel mai bun sfat pe care vi-l putem oferi este că trebuie să vă asigurați că plătiți totul la timp!

Amânând plata oricărei facturi, cheltuiți doar mai mulți bani. Costurile mementourilor și dobânzilor, care se acumulează cu cât amâni mai mult, sunt dureroase. Sunt lucruri pe care le putem influența și reduce costurile. Dar, este necesar să facem o alegere rezonabilă și rațională. Sunt și lucruri care nu pot fi evitate, precum și cele pe care nu ar trebui să le neglijăm.

A rămâne sănătos este un drept și o prioritate incontestabilă în orice moment. Acestea sunt câteva probleme de sănătate care, dacă nu sunt tratate, pot duce la complicații grave. De aceea sănătatea este ceva ce nu ar trebui să îl includem în această listă de economii. Recomandarea este asigurarea voluntară de sănătate pentru că economisește timp și bani.

Pentru a realiza toate economiile planificate, cel mai bine este să faceți un plan de economii. Desenați o schemă pe care o veți urma de la lună la lună. În partea de sus a economiilor tale ar trebui să fie obiectivul tău final. Și, dacă veți găsi vreodată nevoie de niște bani în plus, puteți oricând să luați o ceașcă de cafea și să completați câteva sondaje online plătite.