Kun je geld verdienen op YouTube zonder videoโ€™s te maken?

By Andjela | Jun 30 2022

Er zijn veel manieren om online geld te verdienen. Sommige mensen doen online enquรชtes zoals die op MetroOpinion. Anderen leveren services, verkopen producten of verdienen op YouTube. Er zijn ook andere sociale-mediaplatforms, maar tot voor kort was YouTube de meest voorkomende.

Mensen denken vaak dat het creรซren van inkomsten uit YouTube niet mogelijk is. Maar met wat hard werken en kennis kun je geld verdienen. De meeste mensen zullen content creรซren en daarmee een omgeving creรซren voor een extra inkomen.

Onlangs begonnen mensen te vragen: โ€œKun je geld verdienen op YouTube zonder videoโ€™s te maken?โ€ Het antwoord is een beetje verward, maar alleen vanwege de taalkunde. Het is mogelijk om geld te verdienen en nooit een enkel stuk originele inhoud te uploaden. Maar het is niet mogelijk om er geld mee te verdienen zonder te knoeien met sommige videoโ€™s.

Hoe te beginnen?

YouTube begon als een Amerikaans platform voor het online delen van videoโ€™s en sociale media. Het werd gelanceerd door Steve Chen, Chad Hurley en Jawed Kim. Alles begon in februari 2005. De impact was wereldwijd. Mensen over de hele wereld kijken elke dag meer dan 1 miljard uur aan videoโ€™s. Alle makers van inhoud produceren elke minuut meer dan 100 uur.

Na slechts een jaar kocht Google YouTube voor 1,65 miljard dollar. Het evolueerde naar een enorm platform dat de populaire cultuur, trends en bedrijven beรฏnvloedt. In 2020 rapporteerde het een omzet van $ 19,8 miljard en groeit het nog steeds. Met zoโ€™n enorme economie is het mogelijk om er wat geld mee te verdienen.

YouTube geeft toegang tot een bibliotheek met videoโ€™s onder de Creative Commons-licentie. Deze licentie staat andere mensen toe om de inhoud op YouTube te gebruiken. Door het te gebruiken kun je er ook geld mee verdienen.

Zonder originele inhoud te uploaden is het mogelijk om geld te verdienen. Maar het proces dat erin gaat is niettemin moeilijk. Het proces kan worden onderverdeeld in vier hoofdcategorieรซn:

  • Een trefwoord kiezen
  • Inhoud opnieuw publiceren
  • Content optimaliseren voor verkeer
  • Inkomsten genereren met verkeer in videoโ€™s

Het volgen van deze basisstappen kan u helpen. Maar houd er rekening mee dat alles tijd kost. U kunt geld verdienen op YouTube zonder video-inhoud te uploaden. Uiteindelijk moet je ze nog maken.

Een doelzoekwoord kiezen

De eerste stap naar elk bedrijf is niche-identificatie. U moet bepalen welke videoโ€™s verkeer zullen krijgen. Dit genereert het meeste geld uit advertenties.

Het uitvoeren van zoekwoordenonderzoek is eenvoudig. Het heeft als doel om trefwoorden en onderwerpen te vinden en te selecteren waarnaar mensen op zoek zijn.

Ervaren marketeers zullen onderwerpen identificeren die niet te concurrerend zijn. Op deze manier is het gegenereerde verkeer gemakkelijker te bereiken.

Google trends

Zoals de naam al aangeeft, is het een tool die trending topics kan oppikken.

Begin met het opschrijven van een lijst met woorden die verband houden met het onderwerp. Voer ze in op het Google Trends-zoektabblad. Let, afhankelijk van het onderwerp, op het volgende:

  • aantal zoekopdrachten (meer is beter)
  • tijd van het jaar waarin mensen naar die woorden zoeken
  • alle andere factoren die u belangrijk vindt

De sleutel tot een succesvol recept is combineren. Bereid een verscheidenheid aan woorden voor die verband houden met het onderwerp. Doe onderzoek voor elk van hen. Combineer de resultaten met de meeste opdrachten en maak een jaarplan. (Ook met de inhoud is het goed om op schema te blijven).

Breid je zoekopdracht uit

Het uitvoeren van trefwoordonderzoek op andere ontdekkingsreizigers is een geweldige manier om uit te breiden. KW Finder of SEM Rush zijn geweldige tools. Focus op het vinden van zoekwoorden met de hoogste zoek- en CPC-waarden. Dit heeft de potentie om het hoogste financiรซle rendement te genereren.

Langere zoekwoorden met een hoger zoekvolume en een gemiddelde moeilijkheidsgraad zijn beter. De concurrentie om inhoud is lager. Maar ze kunnen moeilijk te rangschikken zijn via de genoemde tools.

Gebruik een tool voor het rangschikken van zoekwoorden

Voordat u een trefwoord aan de video toevoegt, moet u deze rangschikken. Een goede optie is om elk zoekwoord te kruisen. Gebruik de TubeBuddy-tagverkenner. Het geeft je een idee van de positie op YouTube voor elk zoekwoord. Een score boven de 70 is een goede indicator.

Inhoud opnieuw publiceren

Het is belangrijk om te leren hoe u opnieuw kunt publiceren. De inhoud is te vinden op YouTube. Houd er echter rekening mee dat ze onder de Creative Commons-licentie moeten vallen en gerelateerd moeten zijn aan het trefwoord.

Volg deze stappen om te beginnen:

  • Ga naar YouTube en klik op je gebruikerspictogram
  • Onder jouw naam vind je Creator Studio
  • Klik in Creator Studio op de Video-editor. De link staat in de linkerkolom
  • Het Creative Commons-tabbladpictogram is CC in een cirkel
  • Daar vind je alle videoโ€™s die je opnieuw kunt gebruiken. Voordat u klaar bent met bewerken, is het een goed idee om de inhoud te optimaliseren.

Video-optimalisatie

Het gebruik van Clickbait om meer bezoekers te trekken is altijd een van de beste benaderingen geweest. Het is bedoeld om online advertentie-inkomsten te genereren. Bij verantwoord gebruik kan het een goede marketingstrategie zijn.

Bijschriften toevoegen gebruiken

Deze optie is heel eenvoudig. Het is een goede manier om het videoverkeer te stimuleren. Bijschriften worden geรฏndexeerd door YouTube. Dit verhoogt de diversiteit en dichtheid van zoekwoorden aanzienlijk.

Diversiteit en dichtheid van zoekwoorden zijn zeer belangrijke factoren. Ze beรฏnvloeden de volgorde waarin de video wordt weergegeven. Zodra u klaar bent met het instellen van de details, gaat u naar de zoekoptie. Controleer in het zoekvak waar je video staat. Houd de voortgang bij. Na enige tijd en ervaring heb je het onder de knie.

Een ander voordeel van deze bijschriften zijn de betrokkenheidspercentages. Verhoogde betrokkenheid heeft invloed op de SEO van de video. Het verhoogt het totale aantal videoweergaven en inkomsten.

Inkomsten genereren met verkeer in videoโ€™s

Om geld te verdienen, moet u inkomsten genereren inschakelen en een Google AdSense-account instellen.

Doe het volgende:

  • Ga naar de Creator Studio en klik op Status en functies
  • Klik op de knop Inschakelen in het vak voor het genereren van inkomsten

Hierna ga je akkoord met de algemene voorwaarden van YouTube. Het bedrijf zal ook om andere informatie vragen voor uw Google AdSense-account. Maak je geen zorgen als het een paar dagen duurt. Het is tenslotte een administratief proces.

Hoe kun je daadwerkelijk gaan verdienen op YouTube zonder videoโ€™s te maken?

Inkomsten hangen nauw samen met de betrokkenheid van kijkers bij de advertentie zelf. Of liever gezegd, hoeveel mensen die de video bekijken erop klikken. Betrokken zijn betekent langer dan 30 seconden op een advertentie klikken of deze bekijken. YouTube-advertenties worden beheerd via het AdWords-platform. Adverteerders kunnen CPC (kosten per klik) of CPV (kosten per weergave) kiezen. Er zijn dus twee soorten reclame.

Inkomsten op YouTube: CPC (kosten per klik)

CPC is wanneer een adverteerder betaalt per klik. Dus als een bepaald zoekwoord een CPC van 3 euro heeft en iemand klikt op die advertentie, dan betaalt de adverteerder 3 euro. Deze tekstadvertenties verschijnen tijdens de video zelf onderaan het scherm en kunnen ook als pop-ups aan de rechterkant verschijnen.

Inkomsten op YouTube: CPV (prijs na inspectie)

CPV is wanneer een adverteerder betaalt op basis van het aantal weergaven. Eรฉn recensie betekent dat iemand de advertentie langer dan 30 seconden of de helft van de hele advertentie heeft beoordeeld. Het hangt af van wat er eerst gebeurt. Als de adverteerder voor deze vorm van adverteren kiest, kan de kijker 50 keer op de advertentie zelf klikken. De adverteerder wordt hiervoor niet in rekening gebracht.

  • Pre-Roll commercials verschijnen voor het begin van de video. Die advertenties kunnen na 5 seconden worden overgeslagen.
  • In-Search zijn advertenties die verschijnen tijdens het zoeken en zijn afgerond met een lichtgeel kader.
  • Het type In-Display-advertentie wordt aan de rechterkant van de video weergegeven in aanbevolen videoโ€™s.

Er zijn ook preroll-commercials van derden. Ze dwingen gebruikers om de commercial voor een bepaalde tijd te bekijken. Omdat dit soort reclame niet altijd aanwezig is, hebben we ze weggelaten in de basisindeling.

Adverteerders betalen dus alleen wanneer de gewenste actie op de advertentie plaatsvindt. Dit is ook de belangrijkste reden waarom we het aantal views en inkomsten niet direct kunnen koppelen. Als de video 10 miljoen views krijgt en niemand kijkt of klikt op de advertentie, verdient u niets.

Tot slot

De hoogte van de inkomsten varieert sterk. De locatie waar de recensies vandaan komen, het type video en de populariteit van dat YouTube-kanaal zelf zijn enkele van de factoren. We hebben in eerste instantie verduidelijkt dat YouTube-advertenties niet de enige vorm van inkomsten zijn voor videomakers op YouTube. Naast advertenties kun je ook geld verdienen met sponsoring, oftewel betaalde bedrijven. In feite vertrouwt de overgrote meerderheid van YouTubers en bloggers op betaalde samenwerkingen.

Dit is wat mensen bedoelen als ze zeggen dat het gemakkelijk is om veel geld te verdienen op YouTube. Het is waar dat dit een goede manier is om in kortere tijd een groter geldbedrag te verdienen, maar het is verre van eenvoudig. Je moet het juiste product kiezen, een creatieve video maken die het op de beste manier presenteert en kijkers ertoe brengen het te kopen.

Ook voor betaalde samenwerkingen is er geen geschreven regel. Het salaris is zeer individueel en afhankelijk van veel factoren.

Net als bij adverteren is het bijna onmogelijk om de inkomsten te voorspellen. Dit soort inkomsten kan grofweg variรซren van enkele tientallen tot enkele honderden euroโ€™s. Voor internetbewuste mensen kan dit een geweldige manier zijn om extra inkomsten te genereren. Terwijl je wacht tot je YouTube-inkomsten binnenkomen, zijn er andere snelle manieren waarop studenten geld kunnen verdienen. Lees erover (zelfs als je geen student bent), misschien doe je wat ideeรซn op.