Akıştan nasıl para kazanılır – En İyi Kılavuz

By Andjela | Jun 30 2022

Canlı akış, genç nesil arasında popülerlik kazandı. Böylece akıştan para kazanmanın yeni yollarını buluyoruz. Sosyal medya kullanımıyla ilgili en önemli değişiklik içerik biçiminde olmuştur.

Video içeriğine olan ilgide önemli bir artış, çevrimiçi işletme reklamcılığını değiştirdi. Tanıtım videosu kampanyaları diğer formatlara göre daha başarılıdır.

Facebook ve YouTube’un video içeriği konusunda lider olduğu şimdiden belli. Sosyal medya platformları, video akış formatlarını görünürlük seçeneklerine dahil ediyor.

Çevrimiçi oyunlar, telefonlarında ve bilgisayarlarında daha fazla zaman harcayan kişiler arasında oldukça popülerdir. ‘Oyuncuların’ canlı akış uygulamalarını daha erken devralması şaşırtıcı değil. Tüm platformlar arasında Twitch en popüler olanıdır.

Kullanıcıların çoğu, bir tür video oyununun hayranlarıdır. Çoğu canlı akış oturumunu kullanan bir uygulama olduğundan, kitlenizi oluşturmak için harika bir temeldir. Bu yazıda, akıştan nasıl para kazanılacağını öğrenmenin birçok yolunu sunacağız.

Twitch nedir?

Twitch, Amerika merkezli bir canlı video akışı hizmetidir. Video oyunlarının canlı akışına odaklanır. Ayrıca spor müsabakaları, müzik ve diğer yaratıcı içeriklerin yayınlarını da içerir. Sundukları en son hizmet ‘gerçek hayat akışlarında’. Amazon’un bir yan kuruluşu olan Twitch Interactive tarafından işletilmektedir.

Twitch kullanıcı türleri

Bu platformdan para kazanma yeteneği, kullanıcıların türüne bağlıdır. Üç ana odak türü vardır:

  • Günlük Twitch kullanıcıları
  • Twitch İştirakleri
  • Twitch Ortakları

Mevcut gelir kaynakları

Pek çok insanın bundan nasıl para kazanacağını bilmediği oldukça açık. Çoğu günlük Twitch kullanıcısı içerik için oradadır. Bu, rekabetin daha düşük olduğu anlamına gelir. Daha düşük rekabet, daha fazla gelir şansı anlamına gelir.

Twitch’e giden çoğu günlük kullanıcı en basit aktiviteleri yapar. Giriş yaparlar ve en sevdikleri platform içeriğini takip ederler. Sadece birkaç kişi platform üzerinden para kazanmayı bile düşünebilir.

Günlük kullanıcılar bir Twitch İştiraki olmayı düşünmelidir. Akış yeteneklerinizi öğrenmeyi ve geliştirmeyi deneyin. Bu, daha para kazanmayı düşünmeden önce geniş bir takipçi kitlesi oluşturmanıza yardımcı olacaktır. Kazanmaya başlamak için gerçek strateji platforma bağlı değildir. Bu, akış seçeneklerine sahip tüm sosyal platformlara uygulanabilir.

Ortaklık bağlantıları

Bu tür çevrimiçi iş, insanların çevrimiçi pasif gelir elde etmesinin açık ara en yaygın yoludur. Çevrimiçi işletmeler, bağlı kuruluş pazarlaması yoluyla önemli miktarda para kazanır.

Bağlı kuruluş pazarlaması, ürünlerin tanıtımını ifade eder. Her seferinde bir satış yaparak bir komisyon kazanırsınız. Bağlı kuruluş pazarlamacısı, satışları elde etmenize yardımcı olmak için bağlı kuruluş bağlantıları sağlayacaktır. Bazı durumlarda, bu bağlantılar kullanıcılar için özel indirimler sağlar.

Birçok çevrimiçi yayıncı, belirli türdeki ortaklık programlarını tanıtacaktır. Ayrıca çevrimiçi akış satış oturumlarında uzmanlaşanlar da var. Ancak bu kendi başına bir iş kategorisidir.

İçeriğinize sadık kalın

Akılda tutulması gereken bir ipucu, tanıtımını yaptığınız ürün/hizmetle ilgilenen bir akış kitlesine sahip olmaktır. Oyuncular en yeni Gucci çantasıyla ilgilenmeyecek. Twitch’te bulunan en yaygın ortaklık programı Amazon’dur. Bağlı kuruluş pazarlamacılarının tanıtmayı düşünebileceği bir milyondan fazla ürün var.

Twitch’teki yayıncılar, ilgili ürünlerle widget’ları sergileme seçeneğine sahiptir. Hayranlarınız içeriği satın almak için tıkladığında, bir komisyon kazanacaksınız. İşlem basittir ancak sürekli çaba ve terfi gerektirir.

İçeriğin organik olması durumunda en çok satacağını unutmayın. Profiliniz bir tanıtım platformuna dönüştürülmemelidir. Hayranlar, oluşturduğunuz içerik türü ve genel çevrimiçi varlığınız için sizi takip edecek. Sayıları, oluşturduğunuz içeriğin kalitesine ve türüne bağlı olacaktır. Ayrıca, platforma ne kadar sık ​​ve duyarlı olduğunuzu. İnsanlar önce eğlendirilmeli ve ürünü tıklayıp satın alma şansları daha yüksek.

Bağışlar

Gelir elde etmenin ikinci bir yolu da artan popülaritedir. Twitch, YouTube ve hatta TikTok’ta canlı bağış yapmak yaygın bir trend haline geldi. Canlı yayın sırasında izleyicilerin destek için para bağışlama seçeneği vardır.

Bağış kabul edebilmek için açık bir hesabınızın olması gerekir. Ücretsiz bir PayPal hesabı kullanmak harika bir başlangıçtır. Para almak için hesap türünün platformla uyumlu olup olmadığını akılda tutmak önemlidir. Bundan emin olmak için herhangi bir platformda Destek Merkezi’ne yazmanızda fayda var.

Yeni stratejiler düşünün

Çevrimiçi bağışlardan para kazanmak için birçok strateji vardır. En yaygın olanlardan biri bir hedef belirlemektir. Örneğin, 100$ olarak bir hedef belirleyebilirsiniz. Ne kadar çok kişi parayı gönderirse, hedefe o kadar yakın olursunuz. İşin püf noktası, insanların sizin yolunuzdan para göndermesini sağlamaktır.

Bu yüzden takipçi sayısını artırmak için çalışmak çok önemlidir. Hedef kitleniz ne kadar çok olursa, bağış yapma şansınız o kadar yüksek olur. Canlı yayın başına 100$ kazanmak, bir dolar bağışlamak için belki 100 takipçi gerektirir. İçeriğinize sadık kalın, insanlar daha sık etkileşime geçecektir.

Sponsorluklar

Twitch, birçok kullanıcıya uygun bir canlı yayın platformudur. Bunlar arasında aktif oyuncular çoğunlukla meşgul görünüyor. Bu tür içerikten hoşlanan kişiler, tamamen veya çoğunlukla canlı bir akışta kalacaktır.

Bu, hedef kitleden yararlanabilecek birçok marka ve şirket için mükemmeldir. Belirli bir marka, bir yayıncının izleyicileriyle birleşebileceğini fark ettiğinde sizinle iletişime geçecektir. Bir sponsorluk veya bağlı kuruluş bağlantısı sunmak, işbirliğinin en yaygın yoludur. Bir anlamda akış içeriği, video içeriğinin canlı bir versiyonudur.

Canlı yayın insanlara daha doğal geliyor, bu yüzden internette bir artış var. Günümüzde tüm sosyal medya platformlarında canlı yayın seçeneği bulunmaktadır. Oyunculara dönecek olursak, IT sektöründeki her şirket ve marka geniş bir Twitch izleyicisinden faydalanabilir.

Bir kişi ve bir şirket arasındaki işbirliği, platformdan uzakta gerçekleşir. Bir işletmeye ilişkin ayrıntılar, şahsen, arama veya e-posta yoluyla teyit edilir.

Twitch Affiliate Yayıncılarına sunulan gelir kaynağı

Platforma bağlı olarak, yayıncı olarak güvenli bir gelir elde etmenin birçok yolu vardır. Örneğin, Twitch’te aşağıdaki koşulları karşılamanız gerekir:

  • Son 30 gün içinde 8 saatlik akışa sahip olmak
  • Son 30 gün içinde akış başına en az üç ziyaretçi
  • En az 50 takipçi

Tüm bu koşulları yerine getirdiğinizde Twitch otomatik olarak sizinle iletişime geçecektir. Üye olduktan sonra, kanalınızda diğer markaların ürünlerini tanıtabileceksiniz. Diğer sosyal medya platformlarındaki yoğun rekabet göz önüne alındığında, bu iyi bir hamle olabilir.

Twitch abonelikleri

Twitch abonelikleri, pasif gelirin harika bir örneğidir. Kitlenizin katılımına bağlı olarak abonelik teklifleri yapabilirsiniz. Aylık abonelikler 4,**, 9,99 ABD Doları veya 24,99 ABD Doları’na kadar çıkabilir. Aylık abonelik geliriniz Twitch tarafından ikiye bölünür. Diğer yarısı senin yoluna gider.

Twitch üyesi olduğunuzda, Abone Ol düğmesi otomatik olarak gösterilecektir. Bu, takipçilerinizin kanalınıza abone olmasını sağlayacaktır. Ek gelir yaratmak için harika bir fırsat. Sizi takip eden kişilerin etkileşime geçmesi, Abonelerinizi platformda güvence altına alacaktır.

Diğer platformlarda akıştan nasıl para kazanılır?

Yalnızca oyuncuların akıştan para kazandığı yaygın bir inançtır. Günlük olarak canlı akışta çevrimiçi satış yapma konusunda uzmanlaşmış insanlar var.

İpuçları toplamanın farklı yolları vardır. Yayıncıların göründüğü platformlara bağlı olarak:

  • YouTube’da Super Chat için ipuçları var. Bu, profillerini daha belirgin hale getirir. Super Stickers satın alacak kullanıcılar var. Yayıncıya, izleyici başına satın alma başına ekstra bir komisyon kazanırlar.
  • Twitch, izleyicilerin “neşelenmesine” izin veriyor.
  • Facebook’un bahşiş hizmeti yıldızlara dayanmaktadır.
  • DLive, izleyicilerin blok zinciri tabanlı Lino noktaları oluşturmasına olanak tanır. Bunlar, insanların akışlarıyla etkileşime girerek yapılır. Daha sonra hediye olarak gönderilebilirler.

Platformlarda farklılıklar olduğu ve para akışı döngüsünü nasıl sonlandırdıkları aşikar. Bazılarının herhangi bir kripto para birimiyle kesişimi vardır.

Çevrimiçi akıştan ciddi nakit akışları yapmaya çalışmadan önce araştırmayı tamamlayın. Zaman ayırın ve diğer insanların bunu nasıl yaptığına bakın.

Peki canlı oturum akışından nasıl para kazanılır?

Platformun türüne bağlı olarak komisyon kazanabilirsiniz. Akıştan nasıl para kazanılacağına dair mükemmel bir strateji yoktur.

Başlamak için internet özellikli bir cihaza ve canlı yayın başlatmak için bir platforma ihtiyacınız var. En popüler canlı akış uygulamaları şunlardır:

  • Facebook&Instagram Live
  • Twitch TV
  • House Party
  • TikTok.

İnsanların kazanabilecekleri ortalama para miktarı saatte 5-8 dolar civarındadır. Şimdi, bu çok fazla görünmeyebilir. Yine de, komisyonlarla birleştirirseniz, makul bir miktar toplanabilir.

Nasıl başlayacağından emin olmayanlar için araştırma yapın. Çevrimiçi gelirinizi artırmanıza yardımcı olacak para kazanma ipuçlarımızı okuyun. Çevrimiçi akışa hazır olana kadar her zaman çevrimiçi anketler yapma seçeneği vardır.