Cum să faci bani în plus online în timpul COVID?

By Andjela | Jun 30 2022

Există încă restricții active de distanțare în întreaga lume. Acum, în ce măsură, depinde de locul în care locuiești. Unele țări au deschis străzile și magazinele. Alții sunt încă precauți la situație. Oamenii care stau acasă au afectat economia și locurile de muncă.

Majoritatea firmelor și afacerilor au închis birourile și și-au trimis angajații acasă. Acest lucru a venit cu câteva provocări. Este greu să menții productivitatea într-o perioadă de criză. Provocările sunt și mai mari pentru cei care au fost nevoiți să improvizeze noi condiții de muncă. Unele industrii au fost afectate mai mult, altele mai puțin, în timp ce unele nu au fost afectate deloc. Amploarea depinde de tipul de industrie. Acele segmente de afaceri care nu sunt afectate au progresat până la un moment dat.

Industria virtuală (orice lucru online) are nevoie de cunoștințe și abilități. Dar ele nu sunt legate de un spațiu anume. Oamenii pot face astfel de meserii oriunde dacă există un computer și o conexiune bună la internet.

Cum să organizezi munca de acasă în timpul pandemiei de COVID-19?

Lucrul de acasă devine o modalitate obișnuită de a face afaceri pentru un număr mare de angajați. Acest lucru se datorează situației epidemiologice actuale.
Mulți oameni lucrează de acasă ca măsură de siguranță. Acest lucru reduce pericolul de răspândire a bolii infecțioase Covid-19. Este una dintre modurile de lucru legalizate, dar numai dacă se poate organiza. Sunt două lucruri de luat în considerare:

  • activitatile angajatorului
  • responsabilități specifice de muncă ale salariatului.

Munca de la domiciliu acoperă prevederile unui singur articol din Legea muncii. Din această cauză, mulți oameni fie și-au pierdut locul de muncă, fie fac tranziția între muncă. Persoanele creative încearcă să obțină un venit suplimentar din confortul casei lor.

Companiile ar trebui să încheie o anexă la contractul de muncă. Poate ajuta la problemele legislative de orice fel care pot apărea. O clauză clară care determină condițiile de lucru de la domiciliu poate ajuta ambele părți să progreseze. Iată câteva lucruri pe care ar trebui să le conțină anexa:

  1. perioada de timp de lucru conform normelor de munca;
  2. modul de gestionare a muncii și calitatea performanței angajatului;
  3. mijloace de muncă pentru îndeplinirea sarcinilor pe care angajatorul este obligat să le procure, să instaleze și să le întrețină;
  4. controlul și utilizarea fondurilor pentru munca angajatului;
  5. rambursarea cheltuielilor pentru utilizarea acestora;
  6. compensarea altor costuri cu forța de muncă și modul de determinare a acestora;
  7. alte drepturi și obligații.

În plus, angajatul are dreptul la securitate și sănătate în muncă. Condițiile bune de muncă ar trebui să reducă orice risc pentru sănătatea fizică și psihică. Dacă nu se specifică altfel, angajatorul are grijă de organizarea muncii. De asemenea, trebuie furnizat echipamentul folosit pentru muncă, mai ales dacă angajatul nu îl deține.

Biroul de acasă este încă un birou

Actul de evaluare a riscurilor la locul de muncă ar trebui să includă lucrul de acasă. Definiția unui mediu de lucru bun ar trebui să fie pe primul loc pe ordinea de zi. Acest segment ar trebui să includă și o descriere precisă a:

  • procesul de lucru
  • evaluarea riscului de vătămare și/sau daune aduse sănătății la locul de muncă
  • măsuri de atenuare/eliminare a riscurilor.

Locuri de muncă care pot face bani în plus online în timpul COVID

Cu doar douăzeci de ani în urmă, acest tip de angajare era considerat nesigur și neprofitabil. Astăzi circumstanțele sunt complet diferite. Un număr semnificativ de lucrări pot fi realizate eficient (dacă nu mai multe) în afara biroului.
Nomazii digitali lucrează din mers. Ei pot face treaba în cafenele și parcuri (atâta timp cât există wi-fi decent). Aceasta este o întorsătură fericită a evenimentelor, deoarece știu să lucreze de acasă.

Social Media Manager

Unul dintre cele mai comune locuri de muncă pentru începători. Este nevoie de cunoștințe de bază despre cum funcționează rețelele sociale. Obțineți un prim client și sunteți pe drum. Câteva lucruri pe care le place oamenilor să le facă pentru a se distra:

  • Faceți poze pe rețelele de socializare
  • Urmărește și crește numărul lor pe platforme precum Instagram și TikTok
  • Interacționează cu adepții despre conținut

Acestea sunt toate activitățile de bază ale unui manager de social media. Cele mai populare platforme de social media își numără utilizatorii cu milioanele.
În funcție de tipul de conținut și de publicul țintă, acestea pot diferi. Este nevoie de câteva cercetări pentru a defini care este cel mai important mediu pentru a vă împărtăși ideile.
Nu uitați să utilizați rețelele sociale pentru a vă cerceta potențialul de marketing. Acest lucru vă va ajuta să îndepliniți cerințele pentru job. Citiți mai multe despre activitățile pe care ar trebui să le învățați.
Puteți chiar să alegeți un subiect și să deschideți un cont specific pentru conținut, de exemplu pe Instagram. Planifică-ți aspectul conținutului, pregătește imagini și notează câteva idei. Construiește un public și vei avea un portofoliu de exemple și experiență bonus în cel mai scurt timp.

Traducător

Meseria de traducător, în sine, nu este atât de legată de un spațiu anume. Necesită cunoașterea unei alte limbi (alta decât limba maternă). Cantitatea și tipul de muncă provin din creativitatea ta. Gândește-te în afara cutiei și oferă servicii specifice publicului.
Traducătorii erau pe vremuri doar oameni cu diplome de la facultăți filologice. O altă opțiune a fost cu certificate de la școli de limbi străine prestigioase. Dar astăzi acest lucru nu este întotdeauna necesar. Vă puteți înscrie la un curs online și puteți învăța cu ușurință o nouă limbă.
Cunoașterea unei alte limbi poate deschide oportunități pe noi piețe. Direcționarea piețelor străine poate aduce o creștere a venitului dvs. lunar.
În funcție de nevoile angajatorilor, jobul de traducător poate acoperi o întreagă gamă de domenii. Iată o listă cu câteva servicii:

  • traducere subtitrare
  • Corespondenţă
  • Scrierea articolului
  • interpretează limbajul
  • traducere simultană (la întâlniri etc.)

Mulți oameni au decis să încerce să revină la vechile lor hobby-uri în timpul pandemiei. Unele dintre aceste hobby-uri includ învățarea limbilor străine sau pregătirea altora noi. Este momentul perfect pentru a încerca să câștigi bani în plus online în timpul COVID.
Prețurile serviciilor de la distanță pot varia de la o țară la alta. Poate depinde de mai mulți factori, cum ar fi:

  1. Nivel de expertiza
  2. Cantitatea de timp necesară pentru îndeplinirea sarcinii
  3. Disponibilitatea serviciului, sau mai bine zis, concurența.

Likerea și distribuirea pot genera profit

Unele site-uri web plătesc pentru mini și micro-locuri de muncă. Aceste concerte cu jumătate de normă sunt grozave pentru persoanele fără experiență anterioară. Cele mai comune locuri de muncă sunt:

  • Sondaje online, cum ar fi MetroOpinion
  • Like și distribuire pe rețelele de socializare
  • Înregistrarea și comentarea etc.

Multe site-uri diferite oferă multe sarcini din care să alegeți. În funcție de vârstă și locație, unii vor plăti mai bine decât alții.
Câștigurile pot varia de la câțiva cenți până la câțiva dolari per sarcină. Acestea necesită doar câteva minute. Banii sunt trimiși prin PayPal sau platforme de plată similare.
Să fii priceput la calculator este un plus. Dar pe platformele în care plata-pe-clic există diferite profiluri de oameni. Parcurgând aceste lucrări de micro și mini clicuri, s-ar putea să vă faceți o idee bună.
Încercați să vă concentrați pe furnizarea unui singur serviciu și să definiți un public țintă. Odată ce v-ați stabilit abilitățile și mentalitatea la obiectiv, începeți să faceți publicitate. Oamenii care încep cu mici pot obține un venit suplimentar sau chiar o afacere personală și un brand.

Locuri de muncă și pandemie

Pandemia a închis multe afaceri și posturi de muncă, anumite profesii au prosperat. Turismul și serviciile au suferit cele mai multe daune din punct de vedere economic. Cu toate acestea, serviciile care nu aveau nevoie de contact strâns între oameni au crescut.

Deci, cum să faci bani în plus online în timpul COVID?

Afacerile online sunt cele care au susținut și uniformizat creșterea valorii companiei. De la magazine online la podcasturi, realitatea virtuală a înflorit din punct de vedere economic.
Astăzi putem cumpăra aproape orice online. Începând de la alimente până la electrocasnice pentru casă. Potrivit diferitelor rapoarte de țară, vânzările în magazine au înghețat odată ce fiecare țară a anunțat blocarea. Dar, după un timp, s-a înregistrat o creștere a vânzărilor online. Progresul poate afișa procente cu mii. În sfârșit, astăzi companiile nu fac decât să susțină creșterea vânzărilor. Unii cumpărători încă preferă o experiență de cumpărături față în față, în timp ce alții comandă online.

Alte lucruri de reținut

Multe companii au început afaceri online ca răspuns la criza pandemiei. Multe mărci medii și mici au început să folosească canale digitale. Ei și-au dat seama că era cel mai eficient mod de a lucra. Este cel mai ieftin și cel mai impactant mod de a comunica.

Este important să rețineți că canalele digitale ar trebui folosite zilnic. Beneficiile pe care le oferă depășesc orice condiții extreme în care ne-a pus pandemia de COVID-19. Proprietarii de afaceri ar trebui să continue să investească în canale și conținut digital. Aceasta se va dovedi a fi o investiție durabilă chiar și după trecerea crizei. De asemenea, este nevoie de ceva timp pentru a crea o aplicație sau un magazin online.
Proprietarii de afaceri și managerii, în special, trebuie să dea un exemplu pentru alți lucrători. Stabilirea unei rutine zilnice poate ajuta la furnizarea unui sentiment de stabilitate. Angajarea în lectură, vizionarea de filme și alte activități de agrement va ajuta la prevenirea epuizării. A lucra și a trăi în același spațiu pentru o perioadă de timp poate crea o taxă mentală asupra indivizilor.

Amintiți-vă să puneți aplicația în modul silențios în afara orelor de lucru. Una peste alta, este posibil să înveți cum să faci bani online în timpul COVID. Mulți oameni tineri și creativi au găsit o cale de a ocoli sistemul. O parte din conținutul lor și prezența online sunt prea mari. Pe cont propriu, o bună prezență online poate oferi femeilor rezultate mai bune.