Hafta sonu dizüstü bilgisayarınızla para kazanmanın 8 yolu

By Andjela | Jun 30 2022

Herkes bütçenizi artırmanın önemli olduğunu bilir. Ne kadar tutumlu olursanız olun veya ne kadar tasarruf ederseniz edin, her zaman harcanmamış maliyetler vardır. Onlardan sonra iyileşmek istiyorsanız dikkatli bir şekilde hazırlanmanız gerekir. Bütçenizi artırmak için iyi bir fikir, bir yan iş bulmaktır. Çalışma saatlerinizin dışında para kazanmak zor olmak zorunda değil. Kendiniz için doğru olanı bulana kadar deneyebileceğiniz birçok yan hareket var. Hafta sonu sadece dizüstü bilgisayarınız veya akıllı telefonunuzla para kazanmanın en iyi yollarının bir listesini yaptık.

Bloglama

Blog oluşturmak ve sürdürmek, insanların ek iş olarak yapmayı seçtiği en yaygın işlerden biridir. Bunun nedeni, bazılarının düşündüğüne rağmen başlamanın kolay olmasıdır. Hafta sonu boyunca bir dizüstü bilgisayara ve biraz boş zamana ihtiyacınız var. Her şey hakkında yazabilirsiniz! Konuyu beğendiğiniz ve bu konuda biraz bilgi sahibi olduğunuz sürece, gidebilirsiniz.

Başlamak kolay olsa da, blogunuzdan para kazanmak biraz zaman alır. İlk maaş gününüzden önce biraz beklemeye hazır olun. Ama bir kez gitmeye başladığında, para kazanmak için birçok seçenek var. Reklamlar ve sponsorlu içerik çoğu durumda en çok kazananlardır.

Kendi blogunuzu kurma zahmetine girmek istemiyorsanız başkası için yazabilirsiniz. Yaratıcı, ticari veya pazarlama yazarları için birçok iş fırsatı var. Dezavantajı, yazdıklarınızla uzlaşmanız gerekmesidir. Bu, sevdiğiniz konular hakkında yazan bir blog bulamazsanız geçerlidir.

Artıları:

  • Başlaması kolay.
  • Her konuda yazabilirsiniz.
  • Yarı zamanlı bir iş bulmak kolay.

Eksileri:

  • Kazanmaya başlamak biraz zaman alır (maaş çeki yazmıyorsanız).

Bir e-kitap yaz

Bir blog yazısına sığmayacak kadar çok söyleyeceğiniz şey varsa, bunun hakkında bir kitap yazabilirsiniz. E-kitap yazmak çok popüler ve çok karlı hale geldi. Ve eğer biraz iyiyseniz, hafta sonu para kazanmanın en iyi yollarından biridir. Güzel olan her yerden yazabilirsiniz. Ayrıca, beğendiğiniz ve bildiğiniz her şey hakkında yazabilirsiniz. Bu, işi çok daha kolay hale getirecektir.

Tüm bunlara ek olarak, bir e-kitap yazmak, evden elde edebileceğiniz kolay bir sürekli gelir kaynağıdır. E-kitabı yazdıktan sonra bir satış platformuna kurabilirsiniz. Kitabınız satılmaya başladığında, parmağınızı kaldırmanıza gerek kalmayacak. Her satıştan para alacaksınız.

Artıları:

  • Tamamlamak için ihtiyaç duyduğunuz kadar zaman ayırabilirsiniz.
  • Harika bir pasif gelir kaynağı.

Eksileri:

  • Kazanmaya başlaması biraz zaman alır.
  • Yazmakta iyi olmak gerekir.

Hafta sonu çevrimiçi öğretmen olarak para kazanın

Çocuklara öğretmek çok zevkli bir iştir. Ne yazık ki, pek çok insan bunu nasıl doğru yapacağını bilmiyor. Bu nedenle, çevrimiçi eğitmenler yüksek talep görmektedir. Bir şey öğretebilirsen, bir iş bulabilirsin. Çoğu durumda, daha genç öğrencilerle çalışacaksınız. Ancak, nitelikliyseniz, öğretecek daha gelişmiş öğrenciler bulabilirsiniz.

Yine de çevrimiçi öğretim bazı zorluklar sunar. Çalışmak için sessiz bir yere ihtiyacınız olacak. Çoğu insan, yalnızca hafta sonları yaptıkları bir iş için bir ev ofisine yatırım yapmak istemez. Ancak, zaten evden çalışmak için gerekli donanıma sahipseniz, buna bir şans verebilirsiniz.

Artıları:

  • Çok sayıda iş ilanı var.
  • Çocuklara öğretmeyi seviyorsanız, iş ilginç.
  • Para iyi.

Eksileri:

  • Çalışmak için sessiz bir ev ofisine ihtiyacınız olacak.
  • Programınız çok esnek olmayacak.

Ingilizce öğretmeni

İngilizce öğretmek en popüler çevrimiçi ders işlerinden biridir. Anadili İngilizceyse, bir yan iş bulmak zor olmamalı. ESOL öğretmeni arayan birçok çevrimiçi okul var.

Artıları ve eksileri, herhangi bir özel ders işiyle neredeyse aynıdır. Bir fark var. Çevrimiçi İngilizce öğretmeni olmak için İngilizce diplomasına ihtiyacınız yok. Dolayısıyla, anadili İngilizceyse ve iyi iletişim becerileriniz varsa, çevrimiçi olarak öğretmenlik işleri bulabilirsiniz.

Hafta sonu para kazanmak için bir YouTube kanalı başlatın

Fikirlerinizi kamera önünde paylaşmayı seviyorsanız bir YouTube kanalı açabilirsiniz. Bunun ayarlanmasının biraz zaman alacağını unutmayın. Kanalınızdan para kazanmak için çok sayıda izlenmeye ve aboneye ihtiyacınız olacak. Hatta tek bir video çekmeden Youtube’da para kazanabilirsiniz. Tabii ki, bu daha zor olacak, ama yine de işe yarayabilir.

Artıları:

  • Bunu her yerden yapabilirsiniz (kanalınızın konusuna bağlı olarak).
  • Para gelmeye başladığında, bir sürü var.

Eksileri:

  • Seyirci oluşturmak çok zaman alıyor.
  • İçeriğinizi taze tutmanız gerekecek.

Çevrimiçi anketler

Bir hafta sonu konseri ararken çok fazla zamanınızı almayacak bir iş bulmak iyidir. Hafta sonları günde sadece birkaç dakika çalışarak para kazanmanın yolları var.

Ücretli anketler ile internetten para kazanabilirsiniz. Kamuoyuna yüksek talep var. Örneğin, işletmelerin ürünler hakkında araştırma yapması gerekiyor. Diğer durumlarda, bazı araştırmacılar araştırmaları için istatistiklere ihtiyaç duyarlar. Bunu anketlerden alıyorlar. Tek yapmanız gereken kayıt olmak ve size uygun anketleri almaya başlayacaksınız. Anketleri tamamladıktan sonra ödeme alırsınız. Bu kadar kolay. Ve çok zaman almayacak.

Artıları:

  • Başlaması ve yapması kolay.
  • Fazla zamanınızı almaz.

Eksileri:

  • Gelir elde etmek için tutarlı olmanız gerekir.

Deşifre etmek, hafta sonu para kazanmanın kolay bir yoludur

Transkripsiyon, hızlı yazanlar için para kazanmanın harika bir yoludur. Deşifre işleri sunan birçok web sitesi var. Ayrıca iyi bir kulaklığınız varsa bu işi sahilden de yapabilirsiniz.

Transkripsiyon zorlukları olmadan gelmez. Aldığınız ses materyali kusursuz olmayacaktır. Ve bazen bir kereden fazla dinlemeniz gerekecek. Ancak, deşifre etmek yine de iyi bir hafta sonu işi yapar!

Artıları:

  • Hızlı bir daktilo iseniz karlı.
  • Bir çift kulaklığınız ve dizüstü bilgisayarınız olduğu sürece her yerde yapabilirsiniz.

Eksileri:

Bunu yapmak zor olabilir.

Sanat ve zanaatlarınızı satmak

Çiziyor, heykel yapıyor, örüyor, ahşap işleri yapıyor veya ellerinizle herhangi bir şey yapıyorsanız, çevrimiçi satabilirsiniz. Bu günlerde işlerinizi pazarlamak ve yeni komisyonlar bulmak çok kolay. Hedef kitlenizin en çok ziyaret ettiği sosyal medya ağında bir hesap açmanız yeterlidir. Kreasyonlarınızı satarak çok para kazanabilirsiniz. Ve bir süre sonra komisyon almaya mahkumsunuz. Bunlar hafta sonu para kazanmanın en ilginç yolları.

Tabii ki, bu işi yapmak için bir iş istasyonuna veya ayrı bir odaya ihtiyacınız olacak. Çalışmak için ayrı bir yer, daha fazla para kazandıracak daha iyi ürünler yapmanıza yardımcı olacaktır. Bunu sadece hafta sonları yapıyor olsanız bile bu doğru olacaktır. Bu nedenle, ihtiyacınız olan her şey için uygun ekipmana yatırım yaptığınızdan emin olun.

Artıları:

  • Kendinizi yaratıcı bir şekilde ifade etmenizi sağlayacak bir iş.
  • Ne kadar iyi olursanız, o kadar çok kazanırsınız.

Eksileri:

  • Hafta sonu bile bu işi yapmak için bir iş istasyonuna veya ayrı bir odaya ihtiyacınız olacak.

Hafta sonu çevrimiçi olarak insanlar için görevler gerçekleştirerek para kazanın

Bir takım özel becerileriniz varsa, hafta sonları insanlar için bir şeyler yaparak para kazanmanın birçok yolu vardır. Size çevrimiçi para kazanma şansı veren birçok web sitesi var. Fiverr veya UpWork gibi web siteleri, insanların iş göndermesine izin verir. İlan edilen işleri yapmak ve para kazanmak için becerilerinizi uygulayabilirsiniz. Sadece çok fazla iş almadığınızdan emin olun. Hafta sonları yapmak istiyorsanız, kendinizi işle aşırı yüklemeyin.

Online iş yapmak istemiyorsanız ve ev dışında çalışmayı tercih ediyorsanız TaskRabbit’e göz atabilirsiniz. Bu web sitesi ayrıca daha basit görevleri yapmanızı sağlar. Bunlar daha pratik, birinin evini taşımasına yardım etmek gibi.

Hangi seçeneği seçerseniz seçin, kârınızın bir kısmını işi bulduğunuz web sitesine bırakmanız gerekir. Bu şekilde iş yapmanın maliyeti budur. İyi haber şu ki, onlardan kolaylıkla para çekebilirsiniz. Bahsettiğimiz tüm uygulamalar PayPal gibi çeşitli kaynaklardan para çekmenize izin veriyor.

Artıları:

  • Farklı beceriler için birçok farklı iş.
  • Serbest çalışan yarı zamanlı olarak çalışmak kolaydır.

Eksileri:

  • İşi bulmanıza yardımcı olan platformlar, maaşınızın bir yüzdesini alacaktır.

Hafta sonu para kazanmanın birçok farklı yolu vardır. Hangisini denemek istediğinize karar vermeden önce birkaç şeyi aklınızda tutmalısınız. Kullanılabilirliğiniz en önemlisi olacaktır. Hafta sonunun kaç saatini yan koşuşturmacadan feda etmeye hazır olduğuna karar ver. Ayrıca, tutarlı bir programa bağlı kalıp kalamayacağınızı öğrenin. Bir sürü hafta sonu yan koşuşturma size biraz esneklik sağlar. Diğerleri için sabit bir programa bağlı kalmanız gerekecek.