İnternetteki gelirinizi tamamlayın: En iyi 8 yol

By Andjela | Jun 30 2022

Evet çalışmak zor. Çoğumuzun işleri kolaylaştırmak istediği bir sır değil. Tercihen hiçbir şey yapmadan kazanmak isteriz. Bu neredeyse imkansız bir görev olsa da, işleri daha rahat hale getirebilirsiniz. Bu yüzden gelirinizi internetten tamamlamanızı tavsiye ederiz.

Evinizden çıkmadan para kazanabileceğiniz zamanlarda yaşayacak kadar şanslıyız. Yaklaşık birkaç on yıl önce, bu sadece bir azınlığın ayrıcalığıydı. Ancak internetin gelişmesiyle birlikte daha fazla insan bu şekilde geçimini sağlayabilir. Dahası, birçok işletme işlerini bireysel serbest çalışanlara devrediyor. Bu, evden veya başka bir yerden çalışma fırsatı sunar. Sadece sağlam bir internet bağlantısına ihtiyacınız var!

Tabii ki, çevrimiçi işler hala sıkı çalışma gerektiriyor. Ancak bu çalışma modelinin hala birçok avantajı var. İhtiyacınız olan tüm özgürlüğü ve esnekliği elde edersiniz. Ve bu şekilde geçiminizi sağlayabilir veya sadece gelirinizi tamamlayabilirsiniz.

Bu kılavuzda, ikinci seçeneği inceleyeceğiz. Halihazırda bir işiniz varsa, yan tarafta bir şeyler kazanmanın kolay yollarını bulabilirsiniz. Sonunda birincil gelir kaynağınıza büyüyebilir. Ama şimdilik, yan tarafta bir şeyler kazanmanın en iyi yollarının neler olduğunu görelim.

Serbest çalışma yapmak

Gelirinizi tamamlamanın en basit yollarından biri serbest meslek sahibi olmaktır. Sonuçta, neden biraz para karşılığında yeteneklerinizi teklif etmeyesiniz? Bu, internette yan konserler almanın en yaygın yöntemlerinden biridir.

Serbest çalışmaya nasıl yaklaşabileceğinizin iki ana yolu vardır. Halihazırda bir mesleğiniz varsa, yan işlerle aynı şeyleri yapabilirsiniz. İşvereniniz için çalışırken, beceri ve bilgi biriktirdiniz. Öyleyse neden bunu daha fazla kazanmak için kullanmıyorsunuz? Bu, sonunda tamamen bağımsız bir serbest çalışan olma biletiniz olabilir.

İkinci yaklaşım, mesleğiniz olmayan bir şey yapmanızdır. Çoğu durumda, insanlar hobileriyle gider. Her ne ise, onunla ilgili bazı çalışmalar bulabilirsiniz. Sonuçta, bu özel şeyle ilgilenen tek kişi sen değilsin. En kolay yol, hobinizdeki çeşitli konular hakkında yazmaktır.

Çoğu durumda, insanlar çevrimiçi serbest platformlarla başlar. Bir süre sonra tamamen bağımsız serbest çalışanlar bile olabilirler. Ancak yan iş olarak freelance işler yapabilirsiniz. Buradaki seçeneklerinizi ve neler sunabileceğinizi düşünmeniz yeterli.

Kitle kaynaklı platformlar aracılığıyla basit görevler

Serbest meslek sahibi olmak yorucu olabilir. Sonuçta, ana işinizden zaten tükenmiş olabilirsiniz. Fazladan çaba sarf etmek bazen zarar verebilir. Ancak, bir çözüm var.

İlginçtir ki, fazla çaba gerektirmeyen kolay işler vardır. Kendinizi yormadan ekstra para kazanmanın yolları var. Aradığınız buysa, bazı kitle kaynaklı platformlara göz atın. En ünlü örnek muhtemelen Amazon’un mTurk’üdür. sayısız müşteri ve işçiyi birbirine bağlayan.

Esasen, bu hizmetler serbest platformlara benzer şekilde çalışır. Ancak, bunların hepsi çok basit görevlerdir. İnsanların bilgisayarlardan daha hızlı ve daha ucuza yapabileceği bir şey. Tazminat, gerçek para veya hediye kartlarındaki puanlar olabilir.

Ek olarak, normal serbest platformlar aracılığıyla yapabileceğiniz basit görevler vardır. Orada o kadar yaygın değiller, ancak yine de veri girişi ve temel çevrimiçi araştırma gibi şeyler yapabilirsiniz.

Bu basit görevleri yapmak da öğrenciler için harika bir seçimdir. Yapması gerçekten çok kolay ve herhangi bir özel beceri veya yetenek gerektirmiyor. Ek olarak, daha uzun çalışma seanslarından sonra kendinizi yormanıza gerek kalmayacak.

E-Ticaret web sitenizi başlatın

Daha hırslı hissediyorsanız, e-ticaret web sitenizi deneyebilir ve başlatabilirsiniz. Sanılanın aksine bunun için kapsamlı web geliştirme bilgisine ihtiyacınız yok. Bu günlerde, bazı temel araçlarla bir mağaza açabilirsiniz.

Elbette mağazanız bir gün büyürse daha gelişmiş bir sisteme ihtiyacınız olacak. Ancak daha küçüğü için bazı WordPress çözümlerini kullanabilirsiniz. Sınırlı sayıda ürününüz varsa, bu fazlasıyla yeterli olacaktır. Yani o kısım için endişelenmenize gerek kalmayacak.

Dahası, birçok bireysel girişimci kendi stoksuz satış mağazalarını açtı. Konsepte aşina değilseniz, fikir, gerçek bir ürün deposuna sahip olmaktan kaçınmaktır. Sadece bir marka buluyorsunuz, üretim ve nakliyeyi dışarıdan sağlıyorsunuz ve işiniz bitti! Sonunda, kârın çoğu hala sizde.

Buradaki en iyi bölüm, dropshipping’in neredeyse sıfır yatırım gerektirmesidir. Bunu anlamak biraz zaman alsa da, o kadar da zor değil. Ancak ne tür bir e-ticaret yapıyor olursanız olun, bu büyük bir kazanç olabilir.

Web siteniz üzerinden satış ortaklığı pazarlaması

Gerçekten harika olan şey, bugünlerde hemen hemen her tür web sitesinden kazanabilmenizdir. Bu, bağlı kuruluş pazarlaması ile mümkündür. Bu şekilde para kazanmanın en popüler yolu Google reklamları koymaktır.

Web siteniz, içeriği ne olursa olsun bir reklam panosu işlevi görebilir. Ancak, bundan para kazanmanın birkaç yolu vardır. Bunlardan biri Google reklamlarını kullanmaktır. Esasen, web sitenizden yapılan her tıklamadan küçük bir yüzde alırsınız.

Ek olarak, başka popüler bağlı kuruluş pazarlama yöntemleri de vardır. Amazon, kendi bağlı kuruluş pazarlama modelini sunar. Web sitenize ürün bağlantıları koyabilirsiniz. Bu oturumlardan yapılan her satın alma size biraz para kazandırır. Amazon’un bağlı kuruluş pazarlama modelinin iyi yanı, her şeye uygulanabilir olmasıdır.

Ancak, aynı modele sahip başka birçok perakendeci var. İnsanlar perakendecinin web sitesine yönlendirilir ve alışveriş yapar. Bunlardan komisyon kazanıyorsunuz.

Bir web sitesi aracılığıyla gelirinizi artırmanın diğer yolları

Web sitenizde gerçekte ne yaptığınıza bağlı olarak, başka kazanç yolları da vardır. Büyük teknoloji şirketi seçenekleriyle gitmenin yanı sıra ücretli promosyonlar da yapabilirsiniz.

Teşvik etmek isteyen birçok işletme var. Web sitenizde bir kitle büyütürseniz, promosyonlar için ücret alabilirsiniz. Ödemeler doğrudan olduğu için bunlar potansiyel olarak daha kazançlı olabilir. Sizden ayrıca ücret talep edecek herhangi bir aracı kurum bulunmamaktadır.

Gerçekten iyi olan şey, bu yöntemin hemen hemen her şeye uygulanabilir olmasıdır. Web siteniz ne hakkında olursa olsun, birileri ürünlerini bu sitede tanıtmak isteyecektir. Ancak, bu özel yöntem için daha büyük bir kitleye ihtiyacınız olacak. Ve bunun büyümesi zaman alır. Ancak zor olsa da, imkansız bir görev olmaktan uzaktır.

YouTube kanalınızı başlatın

Bir süredir insanlar YouTube üzerinden para kazanıyor. Bütün fikir genellikle oldukça basittir. Kendi orijinal videolarınızı yapar ve kitlenizi büyütürsünüz. Yeterli görüntüleme ve abone ile içeriğinizden para kazanmanıza izin verilir. Pratik anlamda bu, videolarınızda reklamların görüneceği anlamına gelir.

Tabii ki, buna yaklaşmanın birçok yolu var. Hatta bazıları mükemmel video uzunluklarını ve reklamların sıklığını araştırdı. Hatta YouTube’da video çekmeden de para kazanabilirsiniz!

Reklamların yanı sıra, para kazanmanın başka yollarını da bulabilirsiniz. Buna bağımsız ücretli promosyonlar ve kitle fonlaması dahildir. Birçok içerik oluşturucu, kitle fonlaması için Patreon’u kullanır. Hayranları belirli bir miktar bağışta bulunabilir veya belirli bir içerik türü talep edebilir.

Ek olarak, YouTube bağış yöntemini de yaptı. Dolayısıyla içeriğiniz yeterince ilgi çekiciyse, reklamlardan ve bağışlardan size para kazandırabilir.

Ancak, elbette, YouTube çok iştir. Rekabet son derece yüksek ve kaliteli içeriğe sahip olmanız gerekiyor. Bu aynı zamanda uygun düzenleme becerilerini de içerir. Bununla birlikte, iyi bir YouTube kanalı size iyi para kazandırabilir. Sadece onları ilginç hale getirmek için belirli konular bulmanız gerekiyor.

Sosyal medya üzerinden kazanç

Instagram ve diğer sosyal medya, bazıları tarafından tam bir zaman kaybı olarak görülüyor. Ancak, aslında sosyal medya aracılığıyla kazanabilirsiniz. Sadece önce kitlenizi büyütmeniz gerekeceğini unutmayın.

Elbette, çoğu zaman YouTube’daki gibi içerikten para kazanamazsınız. Facebook, videodan para kazanma özelliği de sunar, ancak o kadar etkili değildir. Öte yandan, ücretli promosyonlardan kazanabilirsiniz. On binlerce takipçisi olan bir Instagram’ınız varsa bu şekilde kullanılabilir.

Ancak etkileyici olmak bir gecede olmaz. Evet, gelirinizi tamamlamanın meşru bir yolu. Ancak, çevrimiçi olarak takipçi sayınızı artırmak bilgi ve zaman alır.

Çevrimiçi anketler yapın

Temel görevleri yapmaya benzer şekilde, çevrimiçi anketler de biraz para kazanmanın başka bir kolay yoludur. Karmaşık bir şey yapmak istemiyorsanız harika bir yöntemdir. Ve bunu yaparak zengin olamayacak olsanız da, hemen kazanmaya başlamak için iyi bir yoldur.

Para için çevrimiçi anketler yapabileceğiniz birçok çevrimiçi yer var. Biz burada Metro Opinion’da ücretli anketler de sunuyoruz. Ana sayfamızdan tüm detayları buradan inceleyebilirsiniz.